Βεντέτα στα Ανώγεια: Γιατί βαφτίστηκε το παιδί του Ξυλούρη πριν την κηδεία – Τι λέει το έθιμο

Βεντέτα στα Ανώγεια: Γιατί βαφτίστηκε το παιδί του Ξυλούρη πριν την κηδεία – Τι λέει το έθιμο

Βαρύ το κλίμα στα Ανώγεια μετά το διπλό φονικό και τον θάνατο του Λευτέρη Καλομοίρη και του Γιώργου Ξυλούρη – Γιατί βάφτισαν πριν την κηδεία το παιδί του Ξυλούρη - Τραγική ειρωνεία ότι ακόμη και οι τάφοι τους βρίσκονται δίπλα

anwgeia0
Σε σκηνές από αρχαία τραγωδία παραπέμπουν όσα συμβαίνουν από το βράδυ του Σαββάτου στα Ανώγεια, μετά το διπλό φονικό που οδήγησε στον θάνατο του 62χρονου Λευτέρη Καλομοίρη και του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη από τον 30χρονο γιο του Καλομοίρη, που παραδόθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου.

Κι ενώ η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη ετοιμάζεται για την τελευταία πράξη του δράματος, να κηδεύσει τον νεκρό της, λίγες ώρες πριν έγινε η βάπτιση του παιδιού του, που δεν πρόλαβε να το χαρεί αλλά και να το δει να μεγαλώνει.

Όπως προστάζει το έθιμο, εάν ο πατέρας αβάπτιστου παιδιού πεθάνει, το μυστήριο γίνεται εσπευσμένα πριν την κηδεία. Μάλιστα, το παιδί πήρε το όνομα του παππού αλλά και του πατέρα του, που σκοτώθηκε.

Ακόμη κι οι τάφοι των θυμάτων βρίσκονται δίπλα-δίπλα

Η κηδεία του Ξυλούρη γίνεται σήμερα. Τη Δευτέρα αναμένεται ότι θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης.

Κι ενώ τα σπίτια των δύο θυμάτων της τραγωδίας βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, από τραγική ειρωνεία και οι τάφοι τους βρίσκονται δίπλα-δίπλα στο κοιμητήριο. Οι αρχές εξετάζουν κάθε λεπτομέρεια για να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Το μοιρολόι της μητέρας του Γιώργου Ξυλούρη

Ανατριχιάζει το μοιρολόι της μητέρας του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη που χθες έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια του διπλού φονικού που εκτυλίχθηκε στο Περαχώρι των Ανωγείων.

🔴 «Το σπαρακτικό μοιρολόι της μάνας - θρήνος στα Ανώγεια για το διπλό φονικό»

Δημοσιεύτηκε από ΚΡΗΤΗ TV στις Κυριακή, 3 Μαΐου 2020


Το μοιρολόι της μπορεί να βγαίνει σχεδόν ψιθυριστά ωστόσο το ακούει όλη η γειτονιά. «Παιδί, παιδί, παιδάκι μου», λέει και κλαίει γοερά ενώ δίπλα της βρίσκονται συγγενείς της που προσπαθούν να την παρηγορήσουν.


Ειδήσεις σήμερα:

Βεντέτα στα Ανώγεια: Σπαρακτική μαντινάδα του γιου του Λευτέρη Καλομοίρη, λίγες ώρες μετά το φονικό

Βεντέτα στα Ανώγεια: Πώς έγινε το διπλό φονικό – Ποιοι ξεκίνησαν τον καυγά - Νέα στοιχεία

Βεντέτα στα Ανώγεια: Ο πυγμάχος είδε τον Ξυλούρη να πυροβολεί τον πατέρα του και αμέσως σήκωσε το δικό του όπλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης