«Να ανοίξουν οι Εκκλησίες με όποιους όρους θέλει η Πολιτεία για το θέμα της δημόσιας υγείας, αρκεί να λειτουργήσουν οι Ναοί» ζητεί με δήλωσή του στο protothema.gr o Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Και συνεχίζει λέγοντας ότι και οι ιερείς αφουγκράζονται τις αγωνίες των πιστών που θέλουν να επιστρέψουν στους ναούς και δεν ζητούν το άνοιγμα των Εκκλησιών «για να ικανοποιήσουμε κάποια ιδεολογική κατεύθυνση».
«Δεν μπορεί να ανοίγουν κουρεία και κομμωτήρια, μικρά μαγαζιά και όχι οι Εκκλησίες που φέρεται ότι θα ανοίξουν μαζί με τις καφετέριες. Πρέπει να ανοίξουν οι Εκκλησίες και να μην υπάρχει ο παραλληλισμός με τις καφετέριες» λέει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.
Ο Μητροπολίτης λέει επίσης ότι «Βιώνουμε δημιουργία τόξου αντίθετου προς τον Αρχιεπίσκοπο, που υποστηρίζει ότι ο αυτός υποχωρεί απέναντι στην Πολιτεία για θέματα θρησκείας. Σε κάθε βήμα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να διαχειριστούμε και την εσωτερική μας ενότητα που δεν μπορούμε να την θυσιάσουμε».
Υπάρχουν λύσεις που μπορούν να βρεθούν σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Ο Αρχιεπίσκοπος επικοινωνεί με την κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό έστειλε και την επιστολή λέει ο κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εστιάζει στη λύση και όχι στη ρήξη με την Πολιτεία. «Σε μία εποχή μεγάλης κρίσης δεν ακούμε τις φωνές για ρήξη, δεν υπάρχει λόγος ρήξης, αλλά πρέπει να υπάρχει διάλογος και να βρεθεί ένα modus vivedi να ανοίξουν οι Εκκλησίες καθώς ο κόσμος αγωνιά».
Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρεται και στο Πάσχα που ως μεγάλη γιορτή είναι συνυφασμένη στην συνείδηση του κόσμου με την Εκκλησία «και αν δεν το λαμβάνει κανείς υπόψιν του, είναι ουτοπιστής» λέει. Ο Μητροπολίτης αναφέρει ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊούπείσαμε τους πιστούς για το θέμα των Εκκλησιών αλλά τώρα πρέπει να υπάρξει μία ελαστικοποίηση των μέτρων.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη
Κι αν ο τρόπος που κάνεις τις αγορές σου μπορούσε να προσαρμόζεται στη ζωή σου και όχι το αντίστροφο; Μια νέα πρόταση έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την ευελιξία στις αγορές και σου δίνει την ευκαιρία να αγοράσεις αυτό που ταιριάζει και ανταποκρίνεται στις δυνατότητες σου.