Στη Φλώρινα το πρώτο εξειδικευμένο κτηνιατρείο άγριων θηλαστικών από τον «Αρκτούρο»

ktiniatrio_arktouros1

Το κτηνιατρείο θα εξυπηρετεί περιστατικά άγριων σαρκοφάγων – Είναι πλήρως εξοπλισμένο και μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες παθολογίας, οδοντιατρικής και χειρουργικών επεμβάσεων σε κάθε ζώο μέχρι 300 κιλά

Το πρώτο εξειδικευμένο κτηνιατρείο άγριων θηλαστικών, το μοναδικό στην Ελλάδα που θα εξυπηρετεί περιστατικά άγριων σαρκοφάγων, δημιούργησε ο «Αρκτούρος».


«Είναι πολύ σημαντικό, διότι ο βασικός πληθυσμός της αρκούδας ζει στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της οργάνωσης Πάνος Στεφάνου και πρόσθεσε ότι με το κτηνιατρείο άγριων θηλαστικών που λειτουργεί πλέον ο «Αρκτούρος» θα έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά τα αυξανόμενα και δύσκολα περιστατικά περίθαλψης λύκων, αρκούδων και άλλων άγριων ζώων.

Το νέο κτηνιατρείο βρίσκεται στις Αγραπιδιές Φλώρινας και ολοκληρώνει τις εγκαταστάσεις του Κτηνιατρικού Σταθμού του «Αρκτούρου» που λειτουργεί, επίσης, χώρο φιλοξενίας και παροχής πρώτων βοηθειών για άγρια θηλαστικά.

Το ειδικό χειρουργείο είναι πλήρως εξοπλισμένο και μπορεί να προσφέρει κτηνιατρικές υπηρεσίες παθολογίας, οδοντιατρικής, αλλά και χειρουργικών επεμβάσεων σε κάθε είδους ζώο έως 300 κιλά.

ktiniatrio_arktourosΟ προσδιορισμός των κριτηρίων ποιότητας και λειτουργίας του έγινε σε συνεργασία του επιστημονικού Συντονιστή του «Αρκτούρου» Δρ. Αλέξανδρου Καραμανλίδη και του εξειδικευμένου Κτηνιάτρου Ανδρέα Κυριαζή, ενώ τη συνολική εποπτεία είχε η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Νατάσα Κομνηνού. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός υλοποιήθηκε από το γραφείο «.MMA Magda Mavridou Architects».

Η ανακατασκευή και διαμόρφωση του χώρου που βρίσκεται το Κτηνιατρείο, κατέστη εφικτή χάρη στο πρόγραμμα δημιουργίας «Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου», που υλοποιεί ο «Αρκτούρος» με την χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ο εξοπλισμός του εντάχθηκε στο έργο «Ενίσχυση επιχειρησιακής ετοιμότητας της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της οργάνωσης και του προγράμματος περίθαλψης και επανένταξης μεγάλων σαρκοφάγων» στο πλαίσιο του προγράμματος «Καινοτόμες δράσεις για τους πολίτες», που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

katla__9

Οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν τεράστιο όγκο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο ηφαίστειο Κάτλα - Είναι μεγαλύτερο από το Eyjafjallajokull το οποίο, το 2010, προκάλεσε παγκόσμιο χάος στην εναέρια κυκλοφορία 

anakiklossi

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Κομισιόν, η Ελλάδα είναι ένα από τα 14 κράτη – μέληπου κινδυνεύει να μην επιτύχει τον ευρωπαϊκό στόχο ανακύκλωσης του 50% των αστικών αποβλήτων μέχρι το 2020 και του 65% μέχρι το 2035

1
xomateri

Η ιλιγγιώδης αύξηση των αποβλήτων σε όλη την υφήλιο εγείρει μια επιπρόσθετη απειλή για την ανθρώπινη υγεία και για το περιβάλλον, τονίζει η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη

6