«Υπό κατάργηση» τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης και τεκμήρια εισοδήματος

isada

Επόμενοι στόχοι μετά το νέο φορολογικό νομοσχέδιο: μείωση ΦΠΑ και προκαταβολής φόρου

Και νέες φοροελαφρύνσεις από την επόμενη χρονιά -ή και φέτος εφόσον υπάρξει δημοσιονομικός χώρος- σχεδιάζουν στην κυβέρνηση.
 
Λίγο πριν συμπληρωθούν οι πρώτες 100 μέρες της, ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Απόστολος Βεσυρόπουλος έσπευσαν να επιβεβαιώσουν τις σχετικές πληροφορίες και όσα όσα πριν ένα μήνα δήλωνε ο υπουργός Οικονομικών στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο κ. Σταϊκούρας άνοιξε «παράθυρο» για νέα θετικά μέτρα, όπως:

-        μείωση της προκαταβολής φόρου
-        μείωση του τέλους επιτηδεύματος
-        αύξηση του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
 
Νέο φορολογικό
 
Ολόκληρο το «παζλ» των φοροελαφρύνσεων όμως αποκάλυψε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος. Μιλώντας σε συνέδριο για την Φορολογία στη χώρα μας (6o Athens Law Forum on Taxation) ο Απόστολος Βεσυρόπουλος επεσήμανε ότι μεσοπρόθεσμα και εντός των ορίων της θητείας αυτής της κυβέρνησης προβλέπεται:
 
- σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης στην φορολογία εισοδήματος. Προϋπόθεση όμως είναι να έχουν ολοκληρωθεί η επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, των έμμεσων τεχνικών ελέγχων ή και σύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ κ.ά.
 
-        κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος για επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους
 
-        κατάργηση και της Εισφοράς Αλληλεγγύης.
 
Τα μέτρα αυτά είναι πέραν όσων φέρνει άμεσα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Και συγκεκριμένα:
 
-        φόρος 24% αντί 28% στις επιχειρήσεις για το 2019 και 20% το 2020
-        μείωση φόρου μερισμάτων, από 10% στο 5%
-        φόρος 9% αντί 22% για τα νοικοκυριά, στα εισοδήματα έως 10.000
-        νέα προοδευτική φορολογική κλίμακα με διατήρηση –αντί μείωσης- του αφορολόγητου (στα 8.636 ευρώ για τον άγαμο)
-        προσαύξηση αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για κάθε τέκνο και ως 4 παιδιά
-        αγροτικοί συνεταιρισμοί: μείωση του συντελεστή στο 10%
-        οικοδομή: αναστέλλεται η επιβολή ΦΠΑ για 3 έτη
-        φόρος υπεραξίας ακινήτων: αναστέλλεται για 3 έτη
-        έκπτωση φόρου 40% για δαπάνες αναβάθμισης κτιρίων
-        καθιέρωση ηλεκτρονικών βιβλίων στις επιχειρήσεις
-        ΦΠΑ 13% αντί 24% στα βρεφικά είδη
-        ΦΠΑ 13% αντί 24% στα κράνη μοτοσικλετιστών
-        ΦΠΑ 13% αντί 24% στα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ (56)

ΣυνδικαΛΗΣΤΗΣ ,ΛΗΣΤΗΣ...... ΑΔΕΔΥ,,, ΟΛΜΕ......

Ολοκαίνουργια SUV αγοράζουν ασταμάτητα, τα λαμόγια,οι συνταξιούχοι των ευγενών ταμείων και των ΔΕΚΟ τά τελευταία 5 χρόνια !!!

Λογιστής

Η προπαγάνδα πάει σύννεφο από το Κηφηναριο που έχει καταστρέψει την Ελλάδα !!!

thess80

Μια διευκρίνηση για το λεγόμενο "αφορολόγητο". Κατά την εκκαθάριση της δήλωσης, η έκπτωση φόρου που δικαιούται ο καθένας υπολογίζεται κανονικά, ανεξάρτητα του πόσες αποδείξεις έχει δηλώσει. Εάν όμως το ποσό των αποδείξεων είναι λιγότερο απο το ελάχιστο απαιτούμενο, πληρώνεις χαράτσι στη διαφορά, 22% φέτος και 26% απο του χρόνου. Απο κει και πέρα, μετράνε όλες οι δαπάνες που πληρώνονται μέσω κάρτας ή μέσω τράπεζας γενικά, εκτός απο τα ενοίκια και τις δόσεις δανείων. Όσον αφορά τα κοινόχρηστα, για να μπορέσουν να προστεθούν στις αποδείξεις, θα πρέπει ο διαχειριστής να πληρώνει τις δαπάνες της οικοδομής μέσω τράπεζας και στο τέλος του έτους να τις κατανείμει στους ενοίκους, εφόσον βέβαια όλοι πληρώνουν κοινόχρηστα κανονικά. Αυτό βέβαια στην πράξη δε γίνεται ποτέ.

Ζήτω το κράτος

Η ΑΑΔΕ ψάχνει τους συνταξιούχους δημόσιους υπαλλήλους, ίσως για να παρουσιάσουν ελεγκτικό έργο. Τα συνήθη λαμόγια, οι γιατροί των φαρμακευτικών και της μίζας, οι δικηγόρου του παραβόλου, οι τεχνίτες με τα μαύρα, οι Αλβανοί των κοινωνικών επιδομάτων και γενικά όλοι οι φοροφυγάδες μένουν στο απυρόβλητο.

@

Κοινόχτηστα με κάρτα; Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας σας διαθέτει POS; Κι επειδή σε μας υπάρχει rotation στην διαχειριση, μηπως θα πρεπει να βγάλω κι εγώ;

Αίσχος

Θα την πληρώσουν πάλι οι φτωχοί. Απορώ με όσους επικροτούν το φασιστικό μέτρο της 30% κατανάλωσης θες-δε θες. Λες και μετράνε τα νοίκια και οι δόσεις πιστωτικών. Αίσχος.

Ανίκανο κράτος

Κατάργηση της κυκλοφορίας του χρήματος και όχι τιμωρία για όσους το χρησιμοποιούν .

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Οταν λένε μείωση στο 24% για τις επιχειρήσεις αναφέρονται μόνο στα νομικά πρόσωπα κι όχι στις χιλιάδες ατομικές επιχειρήσεις και τους ελ. επαγγελματίες. Αυτοί κατά την κυβέρνηση δεν είναι επιχειρήσεις, άρα γι αυτούς οι φορολογικοί συντελεστές παραμένουν ως έχουν. ΟΚ το πήραμε το μήνυμα για το ποιούς θέλει να χαιδέψει η νέα κυβέρνηση. Αναμενόμενο φυσικά , οι άνθρωποι δεν το έκρυψαν οτι βασικό τους μέλημα είναι η μείωση φόρων και εισφορών στα μεγάλα εισοδήματα.

Υπό ..ζύγιο μισθωτός

Ωραία κάναμε το λάθος και πιστέψαμε τον Κουλη για φοροελαφρύνσεις και μας βγήκε χειρότερος ... γιατί μόνο οι μισθωτοί στο μέτρο με τις κάρτες ; ... να υπάρχει ισονομία για όλους ... να χτίζουν αφορολόγητο ολοι Έλληνες από το 50 % που είναι πλέον ο φόρος στην Ελλάδα ... 40+10+10

Νίκος

Σωστός εν μέρει,αλλά μάθε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν καθόλου αφορολόγητο,αυτό και αν είναι αδικία.Για να καταλάβεις τι σου λέω όταν αγοράζεις ψωμί,πληρώνεις ένα ευρώ και δεν αποτελεί εισόδημα ενώ ο ελευθ.επαγγελματίας πρέπει να πληρώσει φόρο προς το κράτος επί πλέον σαράντα λεπτά.

@

Συνταξιούχος υπεργηρος χήρος με 10000 ευρώ ετήσιο εισόδημα από συνταξη φιλοξενείται από την άνεργη κόρη στο μικρό διαμερισμα που της πήρε για να τον φροντίσει. Τεκμαρτό εισόδημα 6000 ευρώ. Οι δυό τους θα πρεπει να μαζέψουν από τα 10000 ευρώ σύνταξη 4800 ευρώ σε αποδειξεις, σχεδόν το 50%, για να μην πληρώσουν επιπλέον φόρο.... Καληνύχτα.

χαχαχαχαχαχαχαχα

ρευμα,τηλεφωνο,φαρμακειο,σουπερμαρκετ με πλαστικη καρτα και εχεις μαζεψει τα 4800 ! τοσο μυαλο θελει δηλαδη ? ΕΛΕΟΣ χωρια οτι το αφορολογητο ειναι τα 8.636 για την ανεργη κορη, οποτε το τεκμαρτο 6.000 ειναι κατω του αφορολογητου και δεν την επηρεαζει σε προσθετο φορο

Νικος

Σκοπευαν να κανουν αποταμιευση; Η μπορει να καλλιεργουν μονοι τους την τροφη τους. Καλημερα

@@

Κάτσε ρε φίλε. Κάτι δε μας λες καλά. 4800 σε αποδείξεις για 2 άτομα είναι 400 ευρώ έξοδα το μήνα. Ζείτε με λιγότερα από 400€ ανά μήνα;

@

@ @@ Μετράνε όλες οι αποδειξεις; Και δεν υπάρχει και ενοικιο.

vg

Οι υπέργηροι δεν απαλλάσσονται από την ηλεκτρονική καταγραφή αποδείξεων; Άλλαξε κάτι;

@

@ vg Οι άνω των 70 πρεπει να καλύψουν το ποσοστό αποδειξεων ή με ηλεκτρονικές ή και με χάρτινες. Τη συλλογή όμως δεν την γλιτώνουν

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

conte_italy-1280x806_4

Η Ρώμη υπαινίσσεται ότι οι ΑΟΖ δεν έχουν ακόμα οριοθετηθεί οριστικά και συστήνει συνεργασία "όλων των παράκτιων χωρών" - αβαντάροντας την Τουρκία και τραβώντας ουσιαστικά το χαλί κάτω από τον East Med

4604881

Σημαντικά κέρδη για τους μετόχους - Η έκτακτη ΓΣ ενέκρινε τη διανομή προμερίσματος 0,22 ευρώ ανά μετοχή - Επιμένει για τις Κυριακές ο Απόστολος Βακάκης