«Κόβει ταχύτητα» η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία

eforia

Στα 104,428 δισ. ευρώ το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος των ιδιωτών προς τη φορολογική διοίκηση τον Ιούλιο, διευρυμένο μόνο κατά 320 εκατ. ευρώ – Τις 6.551 έφτασαν οι κατασχέσεις

Ανακοπή του ρυθμού αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, αλλά με ταυτόχρονη εντατικοποίηση των κατασχέσεων, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τον μήνα Ιούλιο. Η εξέλιξη αυτή προφανώς σχετίζεται με τη ρύθμιση των 120 δόσεων και την υποχρέωση να καλύπτει ο φορολογούμενος τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις του, προκειμένου να μη βρεθεί εκτός ρύθμισης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος που δημιούργησαν οι φορολογούμενοι από την 1η Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου ήταν αυξημένο κατά 320 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 3,929 δισ. ευρώ, ενώ ένα μήνα νωρίτερα η αύξηση είχε φθάσει τα 473 εκατ. ευρώ. Γκάζι πάτησε η ΑΑΔΕ στην επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης: τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν 6.551 νέες κατασχέσεις, έναντι 4.213 τον προηγούμενο μήνα.

Το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος προς τη φορολογική διοίκηση (παλαιές και νέες οφειλές) ανήλθε στα 104,428 δισ. ευρώ (+317 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούνιο), αλλά εισπράξιμα θεωρούνται μόνο τα 85,506 δισ. ευρώ. Δηλαδή, η ΑΑΔΕ αναγνωρίζει ότι τα υπόλοιπα 18,923 δισ. είναι αδύνατον να εισπραχθούν. Από τον Ιανουάριο έως το τέλος Ιουλίου οι συνολικές εισπράξεις της ΑΑΔΕ από παλαιά και νέα χρέη έφθασαν τα 2,625 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με τον αριθμό των οφειλετών, τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι διευρύνθηκε κατά 269.155 άτομα και επιχειρήσεις τον Ιούλιο, φθάνοντας τα 4.019.350. Εξ αυτών, αναγκαστικά μέτρα είσπραξης μπορούν να επιβληθούν σε 1.819.142 οφειλέτες, έναντι 1.764.551 τον Ιούνιο. Κατασχέσεις μισθών, ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών έχουν ήδη υποβληθεί στο 7μηνο του έτους σε 1.222.306 οφειλέτες ή 67,19% του συνόλου, έναντι 1.215.755 οφειλετών στο πρώτο εξάμηνο.

Άλλο ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τον μήνα Ιούλιο είναι ότι οι στοχευμένες «έφοδοι» των Υπηρεσιών Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) έβγαλαν «λαβράκια» σε πολύ μεγάλο ποσοστό: επί συνόλου 13.405 τέτοιων ελέγχων, στις 8.345 περιπτώσεις (ποσοστό 62%) διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Θα βγει

κ το φαρμακο για την καραφλα τωρα που βγηκε ο κουλης.... βεβαια!!! Ποιος αμφιβαλλει. Εδω κονομησαμε κ παμε με χαρα στην εφορια κ τ ακουμπαμε!!! Κουλης ο θαυματουργος... ρε ασταδιάλα

Steve

Για μερικούς που γραφετε εδω μέσα. Θυμάστε το γενικό πρόσταγμα του Τσιπρα πριν τις εκλογές με το οποίο διαμορφωνε την συμπεριφορά των Ελλήνων? ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Οταν γαλουχης εναν λαό με αυτόν τον τρόπο στο τελος θα το πληρωσης

H Μείωση του Ρυθμού Αύξησης...αχ θυμήθηκα τα νιάτα μου

κι εγώ στο πανεπιστήμιο τέτοιους στόχους είχα...στο πρώτο έτος χρωστούσα 9 😒, στο δεύτερο 18 😱, στο τρίτο 25 😬 και στο τέταρτο μόνον 31!!✌🏼...είχα μειώσει τον Ρυθμό Αύξησης χρωστουμένων μαθημάτων 💁🏽...το επόμενο βήμα ήταν να μειώσω και τα χρωστούμενα, πράγμα που έγινε (καθώς δε μπορούσαν να αυξηθουν άλλο μετά το 4ο έτος)...έτσι σε μόνον 11 χρόνια τελείωσα μια σχολή τεσσάρων...έτσι και με την εφορία,....όταν θα κατασχεθεί και το τελευταίο νεφρό Μη κρατικοδίαιτου, ο Ρυθμός Αύξησης τελικά θα Μηδενιστεί !🙋🏼

Κάθαρσις

Πρώτον θα εξαφανιστούν από τη χώρα τα εβράια σκουλίκια , που κουβαλήθηκαν, (μαζί κ τα πλοκάμια, αριστερά, γιαχουβαδες, λοατκι τσόλια,α κ τα εβραιοχριστιανά κ κολοπόντιες βρωμιάρες)

FFs

...μην είμαστε υπερβολικοί... απλά η οικονομία έφτασε στον πάτο της. Δεν υπάρχουν νέα ληξιπρόθεσμα γιατί αυτοί που τα δημιουργούν έκλεισαν ή βγήκαν εκτός της παραγωγικής διαδικασίας. Γενικότερα υπάρχουν επιχειρήσεις και ιδιώτες που διατηρούν σταθερή την καθαρή θέση τους .

Σχολιαστής 1ου θεματος

Εύγε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που τα κατάφερε και σε αυτό το Θέμα .

Μαρία

Αχ, τι καλά που βαίνουν όλα από την 1η Κουλίου 2019!!!!!! Όλοι βρήκαμε ξαφνικά λεφτά στα πορτοφόλια μας και πάμε κάθε πρωί με χαρά να πληρώσουμε την εφορία..................... Εγώ,κάθε πρωί είμαι στην εφορία και κόβω επιταγές εις Διαταγήν ΔΟΥ. Δεν χρωστάω ούτε ένα Ευρώ αλλά μου αρέσει τώρα να πληρώνω από ευχαρίστηση μόνο και μόνο για τον Κούλη .............

Αχ ... Μαρία ...

πόσο εμφανές είναι οτι κάνεις προπαγάνδα λέγοντας ΨΕΜΑΤΑ !!! Εδώ και χρόνια η Εφορία δεν δέχεται πληρωμές ούτε με μετρητά ούτε με επιταγές , αλλά πληρωμές μόνο μέσω τραπεζών. Με τέτοια καμώματα εσύ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάτε πουθενά !!!

kostasv

Τα ξεφτιλισμένα ΜΜΕ παλαιότερα έγραφαν για "λαίλαπα και εφιάλτη πλειστηριασμών". Σήμερα "Η ΑΑΔΕ πάτησε γκάζι στις κατασχέσεις, που έφθασαν τις 6.551" Αλλά είπαμε, ξεφτιλισμένα.

Κωστας

Aν κυβέρνηση ο Σύριζα θα γράφετε με μεγάλους τίτλους. ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.

Τρολ

Ωραίος τίτλος άρθρου ....Μου θύμισες Μαρία Σπυράκη επί Σαμάρα ...¨μείωση του ρυθμού ανάπτυξης του χρέους " . Αντε και στα δικά σου .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης