«Σιγή» Moody's για την Ελλάδα: Ανέβαλε την προγραμματισμένη αξιολόγησή της

moodys2

Νωρίτερα, με έκθεσή του, οι οίκος είχε φροντίσει να στείλει μήνυμα πως τα επίμονα «αγκάθια» της ελληνικής οικονομίας, από τις χαμηλές επενδύσεις και τις αρνητικές δημογραφικές τάσεις έως τους κινδύνους του τραπεζικού τομέα και το υπέρογκο χρέος, δεν αφήνουν προς το παρόν περιθώρια για σημαντικές αλλαγές στο αξιόχρεο

Για άλλη μια φορά, ο οίκος Moody's επέλεξε να μην πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη για τα ξημερώματα του Σαββάτου αξιολόγηση για το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας.

Είχε πάντως φροντίσει, λίγες ώρες νωρίτερα, με έκθεσή του, να στείλει μήνυμα πως τα επίμονα «αγκάθια» της ελληνικής οικονομίας, από τις χαμηλές επενδύσεις και τις αρνητικές δημογραφικές τάσεις έως τους κινδύνους του τραπεζικού τομέα και το υπέρογκο χρέος, δεν αφήνουν προς το παρόν περιθώρια για σημαντικές αλλαγές στο αξιόχρεο.

Η Moody’s είχε αναβαθμίσει το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας κατά δύο κλιμακες, στο Β1 τον περασμένο Μάρτιο, με σταθερή προοπτική (outlook). H αξιολόγηση είναι αντίστοιχη εκείνης του οίκου S&P, που όμως δίνει θετική προοπτική και μία βαθμίδα χαμηλότερη από εκείνη της Fitch (BB- με σταθερό outlook).

Στην περιοδική έκθεση για την Ελλάδα,που δημοσιεύθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο Moody's τόνιζε ότι το πιστωτικό προφίλ της χώρας στηρίζεται από την «μέτρια» δυναμική της ανάπτυξης, τα υψηλότερα επίπεδα πλούτου σε σχέση με άλλες χώρες παρόμοιας αξιολόγησης, αλλά και την «αισθητή αβεβαιότητα» για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ανάπτυξης.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, η Moody's είχε και πάλι αναβάλει προγραμματισμένη αξιολόγηση για τη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

ΜΥΡΜΙΔΟΝΑΣ

εάν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πρώτο θέμα τώρα είναι στα τελευταία.....Και πού είσαι ακόμα....

ΕΛΛΗΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Το Χαα ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΤΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΥΠΟΜΟΝΗ.

κα

Απ' ότι φαίνεται η Moody's δεν επείσθη ότι το ξεχορτάριασμα του Κούλη στο Μάτι θα απογειώσει την ελληνική οικονομία...

Άξιος μισθός

Για το 0,60, πληροφορίες στους κκ Τζανακόπουλο ή Καρανίκα, ο αρχηγός ασχολείται με τον Αμαζόνιο ως ειδήμων στις φωτιές...

Ωχ αμάν

Ούτε τρίμηνο δεν έκλεισαν και άρχισαν τα όργανα

Kostas

Bλεπω το καταχωνιασατε το θέμα

Γιώτα Κώνστα

Σαρώνει η ανάπτυξη, μόνο όμως στην εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση στους χαχόλους φορολογούμενους. Οι ορδές των λάθρο μουσουλμάνων αυξάνουν, ο δε Κυριάκος αποσυμφορεί τα νησιά μεταφέροντας το πρόβλημα στην ηπειρωτική κατεχόμενη χώρα. Για την περίπτωση, βρέθηκε άλλος Δούρειος Ίππος, δεξιός τούτη τη φορά. Χάθηκε και συνεχίζει να χάνεται η Ελλάδα, οι δε Έλληνες έγιναν υπάλληλοι στις μκο του Σόρος, ή ακόμα χειρότερα ξεπουλούν τσάμπα, όπως για παράδειγμα ετούτη η νέα κυβέρνηση.

kostasv

Η νέα κυβέρνηση ...σαρώνει τις αγορές !!!!

John John

Συγχαρητήρια κέρδισες δίκαια τα 0.60 €

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης