Χρηματιστήριο: «Γκρέμισε» τον γενικό δείκτη η αναιμική ανάπτυξη

Χρηματιστήριο: «Γκρέμισε» τον γενικό δείκτη η αναιμική ανάπτυξη

Μεγάλες απώλειες για τράπεζες μετά τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΣΤΑΤ - Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε πτώση 2,81% και έκλεισε στις 813,33 μονάδες 

chris
Ισχυρή η διόρθωση στο χρηματιστήριο καθώς η Αθήνα έχασε 2,81%, εν μέσω μάλιστα ανοδικής αντίδρασης στην Ευρώπη.

Η πτώση του ΑΕΠ το α' τριμηνο - την οποία ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία – αλλά και οι ανησυχίες για ενστάσεις απο τους δανειστές προκάλεσαν μεγάλες ρευστοποιήσεις στις τράπεζες. Αρχικά, ο Γενικός Δείκτης προσπάθησε να ισορροπήσει, αλλά τελικώς έκλεισε στις 813,33 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,81%.
Οι ανησυχίες για το ΑΕΠ αποτέλεσαν καλή αφορμή για την πτώση, ωστόσο αυτό που είναι μόνιμος φόβος στην Αθήνα είναι ότι δεν υπάρχει, μια οργανωμένη αγορά και το χρηματιστήριο παραμένει ρηχό χωρίς καμία αντίδραση στους πωλητές.

Βουτιά 11,19% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,65 ευρώ. Βουτιά 8,12% για την Εθνική Τράπεζα στα 2,205 ευρώ. Με βουτιά 7,.49% έκλεισε η μετοχή της Eurobank στα 0,79 ευρώ. Υψηλές απώλειες και για την Alpha bank στα 1,581 ευρώ. Με πτώση 2,97% η Ελλάκτωρ στα 1,83 ευρώ. Πτώση 2,46% για τον ΟΠΑΠ στα 9,30 ευρώ. Υψηλές οι συναλλαγές καθώς ανήλθαν στα 112,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,2 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης