Σε προεκλογική τροχιά το Χρηματιστήριο - Έκλεισε με πτώση 1,66%

xrimatistirio_22_0

Βαρύ το κλίμα στην αγορά από την βουτιά της Coca Cola - Αρνητικό το κλίμα και για τις τράπεζες - Πτώση 4,57% για την Εθνική Τράπεζα και 1,89% για την Alpha bank

Βαρύ διαμορφώθηκε το κλίμα στο χρηματιστήριο, τόσο της λόγω της βουτιάς της Coca- Cola, όσο και της γενικότερης πτώσης πέντε ημέρες πριν τις εκλογές.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 717,21 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,66%.

Η αγορά αρχικά κινήθηκε ανοδικά, αλλά αργότερα η ελληνική αγορά ακολούθησε τις ευρωπαϊκές αγορές στην πτώση. Αφορμή ήταν και η βουτιά της μετοχής της Coca- Cola η οποία έκλεισε με απώλειες 5,64% στα 30,79 ευρώ.

Στην αγορά κυκλοφόρησε ότι η ευρωπαϊκή Coca- Cola έχασε την Αφρική από την αμερικανική, ωστόσο την προηγούμενη εβδομάδα η εισηγμένη στο Λονδίνο Coca- cola δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ομόλογα, ύψους 800 κατ. ευρώ. Με την προσφορά μετρητών συγκέντρωσε μόλις 263 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα, όμως, ήταν περισσότερο βαρύ από τις ρευστοποιήσεις σε βαριά χαρτιά ( Μπέλα, Μυτιληναίος, ΟΛΠ) και στις τράπεζες, Σήμερα, η Eurobank ξεκίνησε με προσαρμοσμένη τιμή λόγω συγχώνευσης στις 0,716 ευρώ, αλλά έκλεισε με απώλειες 0,70% στα 0,711 ευρώ.

Βουτιά 4,57% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,9935 ευρώ. Πτώση 1,89% για την Alpha bank στα1 ,197 ευρώ. Αμετάβλητη η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,45 ευρώ. Πάνω από 2,5% η πτώση σε Μπέλα ( 14,35 ευρώ ), Μυτιληναίο ( 8,75 ευρώ ) και ΟΛΠ στα 20,95 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 50 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΛΛΗΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Η ΒΟΥΤΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΛΛΑ Η ΑΓΟΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΛΛΑ. Η ΨΑΛΙΔΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΣΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΑΑ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 5-6% ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mario-draghi-pic

Η θητεία του Ντράγκι λήγει τον Οκτώβριο και οι ευρωπαίοι ηγέτες θα επιλέξουν τον διάδοχό του, ενδεχομένως εντός της εβδομάδας - Τις δύσκολες στιγμές που η Ευρωζώνη ήταν έτοιμη να διαλυθεί,  η κεντρική τράπεζα υπό την καθοδήγηση του κ Ντράγκι υπήρξε ο μοναδικός θεσμός που απέτρεψε την καταστροφή, επισημαίνει το δημοσίευμα

hvL

Ασφυκτικός γίνεται ο κλοιός των τραπεζών στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη των ΑΠΕ της ΔΕΗ, εμποδίζοντας την υλοποίηση ενός εναλλακτικού σχεδίου για την διαχείριση της θυγατρικής της.

shopping_ar

Μέχρι σήμερα οι online πωλησεις δεν αποτελούσαν ούτε αποτελούν ακόμα το βασικό κανάλι λιανικής πώλησης τροφίμων, ποτών και άλλων ειδών μπακαλικής ή σούπερ -μάρκετ που προτιμούν οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Αλλωστε, είναι μια πραγματικότητα ότι ακόμη και στις πιό προηγμένες τεχνολογικά χώρες η συνήθεια της επίσκεψης στο σούπερ – μάρκετ είναι κάτι που δεν έχει αλλάξει με τον χρόνο.

family_ar

Ουραγός φαίνεται πως είναι η Ελλάδα σε ότι αφορά τις πολιτικές οι οποίες είναι φιλικές προς την οικογένεια, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της UNICEF. Συγκεκριμένα, από τον κατάλογο των 31 χωρών που συνέταξε η UNICEF με τις χώρες που προσφέρουν πολιτικές φιλικές προς την οικογένεια, η χώρα μας καταλαμβάνει την 30η και προτελευταία θέση.