Πετρέλαιο: Κέρδη εν μέσω περικοπών στην παραγωγή του ΟΠΕΚ

Πετρέλαιο: Κέρδη εν μέσω περικοπών στην παραγωγή του ΟΠΕΚ

Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά +0,39% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,83 δολ. ανά βαρέλι

oil_friday
Κέρδη σημείωσε σήμερα Παρασκευή το πετρέλαιο, διατηρώντας την ανοδική τροχιά των προηγούμενων ημερών, εν μέσω των περικοπών στην παραγωγή του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας οι οποίες αντισταθμίζουν την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent είχε άνοδο της τάξεως του +0,99% στα 71,53 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά +0,39% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,83 δολ. ανά βαρέλι.

Όπως ανέφερε σε σημείωμά της η RBC Capital Markets, «βλέπουμε τις τιμές του Brent και του αμερικανικού αργού να διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στα 75 και τα 67 δολ. ανά βαρέλι αντίστοιχα για το υπόλοιπο έτος», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «ο κίνδυνος έχει μία ασύμμετρη τάση προς τα πάνω».

Παράλληλα, η καναδική τράπεζα τονίζει ότι «τα γεωπολιτικά διοχετευόμενα ράλι θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν τις τιμές ακόμα και πέρα από τα 80 δολ. ανά βαρέλι για διακοπτόμενες περιόδους αυτό το καλοκαίρι».

Κατά το τρέχον έτος, οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί περισσότερο από 30%, δεχόμενες ώθηση τόσο από τις περικοπές στην παραγωγή του ΟΠΕΚ, όσο και από τις κυρώσεις των ΗΠΑ στις εξαγωγές του Ιράν και της Βενεζουέλας.

Σημειώνεται ότι τον ερχόμενο Ιούνιο, οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουν εάν θα συνεχίσουν τις τρέχουσες περικοπές στην παραγωγή τους και το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Κλείσιμο
Όσον αφορά τη ζήτηση προς το πετρέλαιο, η RBC Capital Markets αναφέρει ότι «η Κίνα και η Ινδία αποτελούν σχεδόν το 55% της παγκόσμιας ζήτησης», προσθέτοντας ότι «ο κίνδυνος συγκέντρωσης της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου παραμένει υποτιμημένος».

Πηγή: www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης