Σημαντικές απώλειες για τον χρυσό

gold_price_thursday

Σε ποια επίπεδα έκλεισε η τιμή της ουγγιάς την Πέμπτη

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε σήμερα ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να χάνει πάνω από 20 δολάρια ή 1,5% για να υποχωρήσει στα 1.327,80 δολάρια ανά ουγγιά.

Η πτώση έρχεται στον απόηχο των χθεσινών πρακτικών της Fed που υποδηλώνουν «αβέβαιη» στάση της Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με το αν θα υπάρξει αύξηση επιτοκίων το 2019.

Το δολάριο σήμερα ενισχύθηκε ελαφρά ένατι ευρώ στο 1,1330 EUR/USD, και περισσότερο έναντι των υπολοίπων ανταγωνιστών του, με το δέικτη του αμερικανικού νομίσματος στις 96,65 μονάδες. Η ελαφρά ενδυνάμωση του δολαρίου έδωσε «πάτημα» στους επενδυτές για πωλήσεις στον χρυσό που παραδοσιακά κινείται αντίστροφως ανάλογα του δολαρίου.

Ουσιαστικά πρόκειται για διόρθωση σε μία κατά τα άλλα bullish (ανοδική) τάση στην οποία έχει εισέλθει ο χρυσός εδώ και λίγο καιρό, καθώς το πολύτιμο μέταλλο έφτασε χθες μια «ανάσα» από τα 1.350 δολάρια, έπειτα από ένα ισχυρότατο ράλι της τάξεως των 45 δολαρίων από όταν και ξεπέρασε το ψυχολογικό φράγμα των 1.300 δολαρίων.

Τα 1.350 δολάρια αποτελούν μια ακόμη ισχυρή αντίσταση, η οποία έδωσε την τέλεια ευκαιρία στους επενδυτές για ακτοχύρωση κερδών.

Κατά τα άλλα το πολύτιμο μέταλλο δείχνει εξαιρετικά ισχυρό, εν μέσω πολλαπλών αρνητικών σινιάλων για την παγκόσμια οικονομία και η ανοδική του πορεία αναμένεται να συνεχισθεί, όπως τονίζουν όλο και περισσότεροι αναλυτές.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

akinita_ar

Προκειμένου οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών  να μην προκαλέσουν αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης, η κυβέρνηση προωθεί αντισταθμιστικές αυξήσεις στα αφορολόγητα, τις κλίμακες και τους συντελεστές της φορολογίας ακινήτων

georgieva_staikouras

«Ο κ. Σταϊκούρας με ενημέρωσε σχετικά με τις προσπάθειες εξισορρόπησης των δαπανών προς όφελος της κοινωνικής προστασίας και ένταξης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής του ΔΝΤ για τη συνάντησή της με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών