Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή άνοδος 0,14% - Συνεχίστηκαν οι ρευστοποιήσεις στις τράπεζες

chhd

Βουτιά 8,64% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας - Πτώση 7,.96% για την Τράπεζα Πειραιώς - Χαμηλό έτους για Μυτιληναίο 

Ούτε “ανάσα” δεν μπορεί να πάρει η χρηματιστηριακή αγορά καθώς εν όψει της εφαρμογής του Δείκτη Msci, η οδός Αθηνών συνεχίζει να εμφανίζει ρευστοποιήσεις στις τράπεζες και αυξομειώσεις σε μετοχές του ftse25.

Η διάλυση στις τιμές είναι το κύριο χαρακτηριστικό τόσο στις τράπεζες όσο και μη τραπεζικές μετοχές.

Oι μετοχές της Εθνική και Πειραιώς κατέγραψαν νέα ιστορικά χαμηλά έτους στα 0,93 ευρώ και 0,902 ευρώ αντίστοιχα, ενω ο Μυτιληναίος κατέγραψε νέο χαμηλό έτους στα 6,80 ευρώ.
Η πορεία του χρηματιστηρίου έχει προβληματίσει ιδιαίτερα του ξένους επενδυτές καθώς η άσχημη εμφάνιση πραγματοποιείται σε προεκλογική περίοδο. Η απουσία ικανού αγοραστικού ενδιαφέροντος εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Τελικά ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 604 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,14%.

Η μετοχή της Alpha bank έκλεισε στα 1,106 ευρώ με πτώση 1,25%. Βουτιά 8,64% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,93 ευρώ. Με κέρδη 2,33% η μετοχή της Eurobank και διακίνηση 29,1 εκατ. μετοχών. Βουτιά 7,.96% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,902 ευρώ. Στήριγμα του Δείκτη ήταν η μετοχή της Coca – cola η οποία έκλεισε στα 26,55 ευρώ με άνοδο 3,75%. Κέρδη 2,5% για την Μοτορ oιλ στα 20,50 ευρώ. Άνοδος 0,80% για την Μπέλα στα 12,64 ευρώ. Με πτώση 4,58% η Φουρλής στα 4,17 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 74,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 22,7 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα συναλλαγών γαι τον MSCI ( Alpha Bank, Εurobank, OΠΑΠ, Grivalia ).

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Ανδρέας

Οι τράπεζες θα σωθούν μόνο αν εξομοιωθούν μισθολογικά οι υπάλληλοί τους με αυτούς των υπουργείων-περιφερειών-δήμων, στα πλαίσια της οικονομικής ισότητας αποδοχών εργαζομένων και της μείωσης του τραπεζικού λειτουργικού κόστους και αν καταργηθεί νομοθετικά η ατιμωρησία-ασυλία των στελεχών τους για δωρεά αγύριστων επιχειρηματικών ή κομματικών δανείων από χρήματα κράτους-πολιτών κατόπιν πολιτικής παρέμβασης ή χρηματισμού και αν σταματήσουν να χαρίζονται τραπεζικά κεφάλαια σε αφερέγγυους ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς υποθήκες-εξασφαλίσεις.

Θωμας

Ας μη σωθούν αρκετες φορες τις σωσαμε ...Ας κρατήσουν μόνο μια σιγά τη δουλειά που έχουν πια ....τα τσιράκια της εφορίας....

Akis

Θωμά ακούγεσαι σαν να κατέχεις τα οικονομικά, πες και άλλα τρισμέγιστε.

Τραπεζικέ

Ετοιμάσου για την ουρά του ΟΑΕΔ.... μετά τις συγχωνεύσεις που έρχονται......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

81e67eacfc065c8784e11794f5a14887_XL

Το μπαράζ αναβαθμίσεων της ελληνικής οικονομίας, η έκδοση ομολόγου και οι εκλογικές προσδοκίες και οι εγκρίσεις για τα σχέδια μείωσης των ΝPE'S λειαίνουν το έδαφος για νέα υψηλά στο χρηματιστήριο.

obes

Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη 3,5%-4%- Απλούστερο σύστημα φορολογίας εισοδήματος με ευρύτερη βάση και χαμηλότερους συντελεστές προτείνει ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Νίκος Βέττας – Τρεις μεγάλους κινδύνους για την οικονομία εντοπίζει η τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ