Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή άνοδος 0,14% - Συνεχίστηκαν οι ρευστοποιήσεις στις τράπεζες

chhd

Βουτιά 8,64% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας - Πτώση 7,.96% για την Τράπεζα Πειραιώς - Χαμηλό έτους για Μυτιληναίο 

Ούτε “ανάσα” δεν μπορεί να πάρει η χρηματιστηριακή αγορά καθώς εν όψει της εφαρμογής του Δείκτη Msci, η οδός Αθηνών συνεχίζει να εμφανίζει ρευστοποιήσεις στις τράπεζες και αυξομειώσεις σε μετοχές του ftse25.

Η διάλυση στις τιμές είναι το κύριο χαρακτηριστικό τόσο στις τράπεζες όσο και μη τραπεζικές μετοχές.

Oι μετοχές της Εθνική και Πειραιώς κατέγραψαν νέα ιστορικά χαμηλά έτους στα 0,93 ευρώ και 0,902 ευρώ αντίστοιχα, ενω ο Μυτιληναίος κατέγραψε νέο χαμηλό έτους στα 6,80 ευρώ.
Η πορεία του χρηματιστηρίου έχει προβληματίσει ιδιαίτερα του ξένους επενδυτές καθώς η άσχημη εμφάνιση πραγματοποιείται σε προεκλογική περίοδο. Η απουσία ικανού αγοραστικού ενδιαφέροντος εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Τελικά ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 604 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,14%.

Η μετοχή της Alpha bank έκλεισε στα 1,106 ευρώ με πτώση 1,25%. Βουτιά 8,64% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,93 ευρώ. Με κέρδη 2,33% η μετοχή της Eurobank και διακίνηση 29,1 εκατ. μετοχών. Βουτιά 7,.96% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,902 ευρώ. Στήριγμα του Δείκτη ήταν η μετοχή της Coca – cola η οποία έκλεισε στα 26,55 ευρώ με άνοδο 3,75%. Κέρδη 2,5% για την Μοτορ oιλ στα 20,50 ευρώ. Άνοδος 0,80% για την Μπέλα στα 12,64 ευρώ. Με πτώση 4,58% η Φουρλής στα 4,17 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 74,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 22,7 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα συναλλαγών γαι τον MSCI ( Alpha Bank, Εurobank, OΠΑΠ, Grivalia ).

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Ανδρέας

Οι τράπεζες θα σωθούν μόνο αν εξομοιωθούν μισθολογικά οι υπάλληλοί τους με αυτούς των υπουργείων-περιφερειών-δήμων, στα πλαίσια της οικονομικής ισότητας αποδοχών εργαζομένων και της μείωσης του τραπεζικού λειτουργικού κόστους και αν καταργηθεί νομοθετικά η ατιμωρησία-ασυλία των στελεχών τους για δωρεά αγύριστων επιχειρηματικών ή κομματικών δανείων από χρήματα κράτους-πολιτών κατόπιν πολιτικής παρέμβασης ή χρηματισμού και αν σταματήσουν να χαρίζονται τραπεζικά κεφάλαια σε αφερέγγυους ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς υποθήκες-εξασφαλίσεις.

Θωμας

Ας μη σωθούν αρκετες φορες τις σωσαμε ...Ας κρατήσουν μόνο μια σιγά τη δουλειά που έχουν πια ....τα τσιράκια της εφορίας....

Akis

Θωμά ακούγεσαι σαν να κατέχεις τα οικονομικά, πες και άλλα τρισμέγιστε.

Τραπεζικέ

Ετοιμάσου για την ουρά του ΟΑΕΔ.... μετά τις συγχωνεύσεις που έρχονται......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moscovisi

Σχολιάζοντας την οριστική κατάργηση του μέτρου των περικοπών των συντάξεων μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο  επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων  υπογράμμισε ότι ο «ο ελληνικός λαός έχει, ήδη, περάσει πολλά τα τελευταία οκτώ χρόνια»

tdrr3_XL

Η εταιρεία Μυτιληναίος θα αναλάβει την κατασκευή των υποδομών του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, αξίας περί τα 120 εκατομμύρια ευρώ, ένα έργο συνδυασμένων μεταφορών που έχει υπογράψει για 60 χρόνια η κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ –Goldair.

doha

Το Κατάρ τείνει να καταφέρει να μετατρέψει το εμπάργκο των γειτόνων του σε οικονομική ευλογία, όμως για την χώρα μας χρειάζεται μια ώθηση ώστε να «αντλήσει» ευκαιρίες στο πλουσιότερο εμιράτο της αραβικής χερσονήσου - Αποστολή του protothema.gr στην Ντόχα

5
4469174

Ο αναδυόμενος εμπορικός προστατευτισμός, η άνοδος του εθνολαϊκισμού που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τις διευρυνόμενες ανισότητες αποτελούν σημαντικές προκλήσεις είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ

2