Αύριο υπογράφεται η σύμβαση για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο

ionio_main

Πρόκειται για έκταση 6.671 τετραγωνικών χιλιομέτρων που καλύπτει την περιοχή δυτικά και νότια της Κέρκυρας, μέχρι την περιοχή δυτικά της Λευκάδας

Αύριο θα μονογραφεί η σύμβαση παραχώρησης δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Ιωάννη Μπασιά και εκπροσώπους της Κοινοπραξίας REPSOL - Ελληνικά Πετρέλαια που έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού που προηγήθηκε.

Πρόκειται για έκταση 6.671 τετραγωνικών χιλιομέτρων που καλύπτει την περιοχή δυτικά και νότια της Κέρκυρας, μέχρι την περιοχή δυτικά της Λευκάδας. Θα ακολουθήσει έλεγχος των συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο και κύρωσή τους από τη Βουλή.

Τον Σεπτέμβριο, υπενθυμίζεται, μονογράφηκαν οι συμβάσεις παραχώρησης για τα θαλάσσια «οικόπεδα» νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, καθώς τον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

ionio_map

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Οι επιστήμονες που ασχολούνται...

με τις αλλαγές του κλίματος και τις φυσικές καταστροφές, είναι σαν τους χωρικούς που δεν έχουν ιδέα τι γίνεται πέρα από το χωριό τους. Ο πλανήτης Γή είναι μια ελάχιστη κουκκίδα στον γαλαξία μας και επηρεάζεται περισσότερο από όσα συμβαίνουν στο γαλαξιακό περιβάλλον και λιγότερο από τις παρεμβάσεις του ανθρώπου.

Μηδέν από μηδέν

Βρούνε δεν βρούνε, εμείς πάνω από 1 ευρώ θα πληρώνουμε το πετρελαιο και θα παγώνουμε το χειμώνα.

Nikos

Πάμε να τα δώσουμε όλα να δούμε την περιβαλλοντική καταστροφή στην Μεσόγειο και τους σεισμούς μας να αυξάνονται δραματικά, αυτά είναι τα καλά όλων αυτών.Λυπάμαι για τα δύσκολα χρόνια που θα έρθουνε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

byd-e6-ev-2

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr  ελληνικός όμιλος μετά τη συμφωνία που έχει υπογράψει με την BYD για τα ηλεκτρικά λεωφορεία προχωρά έναν βήμα παραπάνω και ετοιμάζεται «πυρετωδώς» για να εισάγει και στην ελληνική αγορά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που διαθέτει η κινεζική μάρκα.