Βρετανία: «Βουτιά» για τη στερλίνα μετά τις παραιτήσεις υπουργών

Βρετανία: «Βουτιά» για τη στερλίνα μετά τις παραιτήσεις υπουργών

Το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε κατά 1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,2839 και κατά 1,3% έναντι του ευρώ στις 88,23 πένες - Η στερλίνα βρίσκεται στα πιο χαμηλά επίπεδα από τον Ιούνιο του 2017 

english-pound
Βουτιά σημείωσε η στερλίνα έναντι του δολαρίου σήμερα το πρωί μετά την παραίτηση τεσσάρων υπουργών (μεταξύ των οποίων και ο Βρετανός υπουργός για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ), κλιμακώνοντας τις πιέσεις στη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, σύμφωνα με το δίκτυο CNBC.

Μετά τις παραιτήσεις, η στερλίνα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 μηνών.

Η παραίτηση Ράαμπ έριξε τη στερλίνα

Ειδικότερα, μετά την παραίτηση του Ντόμινικ Ράαμπ, o οποίος αποχώρησε από την βρετανική κυβέρνηση διαμαρτυρόμενος κατά του σχεδίου συμφωνίας της Μέι για την αποχώρηση από την ΕΕ, η λίρα υποχώρησε κατά 1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,2839 και κατά 1,3% έναντι του ευρώ στις 88,23 πένες.

Λίγο αργότερα, η υποχώρηση έφτασε στο 1,9%, το υψηλότερο από τον Ιούνιο του 2017, στο 1,2789 $. Το δεκαετές ομόλογο υποχώρησε κατά 10 μονάδες βάσης στο 1,41%.

Κλείσιμο
Αντίθετα, τα ασφάλιστρα αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου, που εξασφαλίζουν το χρέος των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα ετών.

«Η παραίτηση του Ράαμπ απλά τώρα αλλάζει το παιχνίδι. Δύσκολο να είναι κανείς αισιόδοξος για τη βρετανική λίρα βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Τζόρνταν Ρότσεστερ, αναλυτής στη Nomura. Οι επενδυτές δεν αποκλείουν αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας το προσεχές έτος, ενώ η αποχώρηση του Ρααμπ προκαλεί φόβους για ανταρσία κατά της Μέι, γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο την πιθανότητα της Βρετανίας να πραγματοποιήσει Brexit με συμφωνία.

«Από την άλλη μεριά όμως η Τερέζα Μέι έχει επιβιώσει από πολύ χειρότερες καταστάσεις. Το θέμα είναι εάν θα ακολουθήσει κύμα παραιτήσεων (από υπουργούς)», πρόσθεσε ο Τζόρνταν Ρότσεστερ. 
lira
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης