Ελληνικό: Έπειτα από παλινωδίες τριών ετών τρέχουν να ξεμπλοκάρουν την επένδυση

ellinik

Τώρα φέρνουν τροπολογία όπου αναφέρεται ότι για τις προτεινόμενες αλλαγές δεν υπάρχει ζήτημα ευθύνης του δημοσίου καθώς έχουν διαβιβαστεί στον φορέα του έργου (Lamda Development), και έχουν την συναίνεσή του

Ταχύτερες διαδικασίες στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων και στην έκδοση οικοδομικών αδειών για την επένδυση στο Ελληνικό, προβλέπει τροπολογία της κυβέρνησης που πέρασε την Τετάρτη στο νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης για το Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο, του υπουργείου Υποδομών.

Ειδικότερα, η ρύθμιση, η οποία έχει την έγκριση και της Lamda Development και υπογράφουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Υποδομών, προβλέπει ότι για τους περιβαλλοντικούς όρους των έργων υποδομής και της εφαρμογής του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης, δεν απαιτούνται τμηματικές μελέτες όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί. Η τροπολογία προβλέπει ότι θα κατατεθεί ενιαία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ώστε να εκτιμηθούν συνολικά οι επιπτώσεις του έργου, δεδομένου μάλιστα όπως αναφέρεται ότι «πολλά από αυτά (σ.σ τα έργα) αναπτύσσονται γραμμικά σε όλες τις ζώνες του Μητροπολιτικού πόλου».

Οι προτεινόμενες αλλαγές, οι οποίες υπαγορεύονται και από τις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου στην έκδοση οικοδομικών αδειών (4495/2017), τροποποιούν και τις προβλέψεις του νόμου για την αξιοποίηση του Ελληνικού (4062/2012) σε ότι αφορά τα περιγράμματα κτιρίων ή εγκαταστάσεων, την οριοθέτηση κτιρίων και εγκαταστάσεων αλλά και τις «κτιριακές ενότητες», δηλαδή τις περιοχές που προορίζονται για την χωροθέτηση κτιριακών έργων. Με τον καθορισμό των κτιριακών ενοτήτων και τη διαμόρφωση των ελεύθερων χώρων διαμορφώνεται η χωρική οργάνωση και εξειδίκευση των βασικών πολεοδομικών μεγεθών και χρήσεων που προβλέπει το ΣΟΑ για το μητροπολιτικό πάρκο πρασίνου και αναψυχής, τις περιοχές προς πολεοδόμηση που περιέχουν και τις ειδικές χρήσεις γης και τις ζώνες ανάπτυξης.

Επιπλέον, η ρύθμιση ξεκαθαρίζει ότι το Γραφείο Ελληνικού της Γενικής Γραμματείας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, τα οποίο συστάθηκε για την την παρακολούθηση και αδειοδότηση του μεγάλου πρότζεκτ, εκδίδει όλες τις οικοδομικές άδειες κάθε κατηγορίας του έργου στο Ελληνικό.

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι για τις προτεινόμενες αλλαγές δεν υπάρχει ζήτημα ευθύνης του δημοσίου καθώς έχουν διαβιβαστεί στον φορέα του έργου (Lamda Development), και έχουν την συναίνεσή του.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Οικολόγος

και οι 3 χελιδονοφωλιές που κατέγραψα με την κάμερα μου στα παλιά κτήρια της Ολυμπιακής θα καταστραφούν;

Μεγεια τας ουρανοξύστας

Πριν γίνουν κυβέρνηση οι συριζαιοι ήταν αντίθετοι στην επένδυση. Θα την ξεμπλοκάρουν τώρα πριν τις εκλογές, θα πουλάνε το αφήγημα ότι ξεκίνησαν τις επενδύσεις και μόλις πάει να τις συνεχίσει η επόμενη κυβέρνηση, θα είναι πάλι στην κόντρα.

ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ..........

Τίνα

Οι τριτοκοσμικοί αλήτες δεν μπορουν να δημιουργήσουν, έχουν όμως την ικανότητα να καταστρέφουν τα πάντα με τους εγκάθετους Καρανικαίους της διοίκησης.

kk

Αν δεν λαδώσει η μηχανή θέλει άλλα 10 χρονάκια στο νερό.

Αναν

Αυτό το Ελληνικό !Ουτε οι πετρελαιοπηγές Ιράν και Καταρ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης