Έλεγχοι για χρήση POS σε 2.127 επιχειρήσεις -Πάνω από 208 χιλιάδες ευρώ τα πρόστιμα

marketpost-topnews-pos-696x505

Έλεγχοι σε επιχειρήσεις που αφορούν τους κλάδους: εστίαση-αναψυχή, εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, όπως συνεργεία, κομμωτήρια, σχολές οδηγών, γυμναστήρια κλπ, αρτοποιεία-ζαχαροπλαστεία και παντοπωλεία

Περισσότερους από 2.127 ελέγχους ανά την επικράτεια διενέργησαν έως τις 20.09.2018 τα κλιμάκια ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, για τη κατοχή και χρήση του συστήματος POS.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 208.500 ευρώ σε επιχειρήσεις που αφορούν τους εξής κλάδους: εστίαση-αναψυχή (631), εμπορικές επιχειρήσεις (1025), επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, όπως συνεργεία, κομμωτήρια, σχολές οδηγών, γυμναστήρια κλπ (249), αρτοποιεία-ζαχαροπλαστεία (144) και παντοπωλεία (78).

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομίας, στο πλαίσιο των παραπάνω ελέγχων διαπιστώθηκαν 38 παραβάσεις σχετικά με τη διάθεση επιτραπέζιου τυποποιημένου ελαιόλαδου σε καταστήματα μαζικής εστίασης και το ύψος των σχετικών προστίμων που επιβλήθηκαν ανήλθε στο ποσό των 19.000 ευρώ.

Τέλος, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επισημαίνει ότι οι υπεύθυνοι των καταστημάτων μαζικής εστίασης οφείλουν ήδη από τη δημοσίευση της σχετικής ΥΑ/91354/17 του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, και σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 70, να εξασφαλίζουν τη πληροφόρηση ατόμων με αναπηρία επί του τηρούμενου τιμοκαταλόγου. Επί παραδείγματι, θα πρέπει να υφίσταται στο χώρο του καταστήματος τιμοκατάλογος στη γλώσσα Braille για άτομα με σημαντικά προβλήματα όρασης. Ήδη η ΓΓΕΚ έχει δώσει εντολές για τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Νέμεσις

Η ευημερία, η πρόοδος και η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και των επενδύσεων, έχουν ως προϋπόθεση την ανοχή του κράτους και της κοινωνίας στις παρανομίες της επιχειρηματικότητας και ελεύθερης επαγγελματικότητας, όσον αφορά παραβάσεις φορολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές, τραπεζικές, υγειονομικές, πολεοδομικές, οπότε απαιτείται να σταματήσουν άμεσα οι έλεγχοι και οι κυρώσεις στην αγορά, καθώς επίσης χρειάζεται να διακοπούν οι εισπράξεις των οφειλών δισεκατομμυρίων ευρώ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αναφορικά με υποχρεώσεις σε εφορίες, τράπεζες, ασφαλιστικούς φορείς, συνταξιοδοτικά ταμεία, υπουργεία, περιφέρειες, δήμους, οργανισμούς, εργαζόμενους.

Σου βάζουν κάθε μήνα

τον μισθό σου στον τραπεζικό λογαριασμό σου και δεν ξέρεις πως " βγαίνουν τα χρήματα " . Αν ήξερες δεν θα έγραφες αυτές τις ειρωνείες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

georgieva_staikouras

«Ο κ. Σταϊκούρας με ενημέρωσε σχετικά με τις προσπάθειες εξισορρόπησης των δαπανών προς όφελος της κοινωνικής προστασίας και ένταξης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής του ΔΝΤ για τη συνάντησή της με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών