Ρέγκλινγκ: Η Ιταλία αναπτύσσεται με προβληματικό τρόπο εδώ και 20 χρόνια

Ρέγκλινγκ: Η Ιταλία αναπτύσσεται με προβληματικό τρόπο εδώ και 20 χρόνια

Η Ιταλία αναπτύσσει την οικονομία της κατά τρόπο προβληματικό όχι τώρα, αλλά τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM Klaus Regling, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg

eed82e251117af5b9ca58d7e7fd6f6d2_XL
Ο Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε ότι η αντίδραση των αγορών δεν είναι καλή για την ιταλική οικονομία, ενώ υπογράμμισε το άμεσο πλήγμα που δέχθηκε οι μετοχές των τραπεζών

Η Ιταλία αναπτύσσει την οικονομία της κατά τρόπο προβληματικό όχι τώρα, αλλά τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ , ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg.

«Η ανάπτυξη του ιταλικού ΑΕΠ βρίσκεται περίπου στο 50% του μέσου όρου της Ευρωζώνης την τελευταία 20ετία και αυτό αποτελεί πρόβλημα, το οποίο οφείλεται στο ότι δεν υλοποιούνται μεταρρυθμίσεις με μακροχρόνια θετικές επιπτώσεις.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, από την άλλη πλευρά η Ιταλία δεν έχασε την πρόσβαση στις αγορές, ακόμη και στο απόγειο της κρίσης, τη διετία 2011- 2012.

«Η Ιταλία έχει ταμειακό πλεόνασμα, χρηματοδοτείται από εγχώριες πηγές και γι αυτό διαφέρει από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης», τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Σημείωσε ωστόσο ότι «οι δημοσιονομικοί στόχοι που ανακοίνωσε η Ιταλία στον προϋπολογισμό του 2019 μας ανησυχούν, καθώς κινούνται εκτός των ορίων που θέτουν οι κανονισμοί της ΕΕ».

Παρ' όλα αυτά ο Κλάους Ρέγκλινγκ,  σύστησε στάση αναμονής, καθώς ήδη η ιταλική κυβέρνηση προχώρησε προχθές σε αναθεώρηση των στόχων για το 2020 και το 2021.

Ο επικεφαλής του ESM, τέλος, τόνισε ότι η αντίδραση των αγορών δεν είναι καλή για την ιταλική οικονομία, ενώ υπογράμμισε το άμεσο πλήγμα που δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές.

Πηγή: www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης