Χρηματιστήριο: «Βουτιά» 1,04% μετά το διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη

Χρηματιστήριο: «Βουτιά» 1,04% μετά το διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη

Βαριές ρευστοποιήσεις στις μετοχές της Eurobank με 4,62% και της Πειραιώς με 3% - Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 705,20 μονάδες

xri_98
Σε ξεπούλημα μετοχών προχώρησαν οι ξένοι επενδυτές ,ύστερα απο το διάγγελμα Τσίπρα. Οι επενδυτές φοβούνται τις νέες παροχές και το κλίμα απραξίας εν όψει της προεκλογικής περιόδου. Γι αυτό η Ελλάδα έχει ρίσκα τα οποία αποφεύγουν να λάβουν οι ξένοι επενδυτές.

Μάλιστα, οι ξένοι επενδυτές δεν θέλουν να εμπλακούν στην αγορά μια χώρας η οποία δεν μπορεί να βγεί στις αγορές.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με μείον 1,04% στις 705,20 μονάδες, ενω ενδοσυνεδριακά η πτώση έφθασε έως και 1,60%.

Οι φόβοι των ξένων αυτοί εκφράσθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα – κι είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της μετοχής της Eurobank η οποία δέχθηκε υπερβολικές ρευστοποιήσεις και χθες συμπλήρωσε 8 συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις με συνολικές απώλειες 18,4%. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πωλητής ήταν ένα βρετανικό fund.

Η κατάρρευση της αγοράς ξεκίνησε μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην Ιθάκη καθώς οι αναφορές για “επιστροφή στην κανονικότητα” και οι χαρακτηρισμοί για πολιτικούς του αντιπάλους δείχνουν ότι, η διακυβέρνηση Σύριζα – Ανελ υιοθετεί πολωτική στρατηγική προκειμένου να συγκρατήσει τους σκληροπυρηνικούς του Σύριζα.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 0,23 ευρώ με πτώση 2,13%. Βουτιά 4,62% για την μετοχή της Eurobank στα 0,682 ευρώ. Βουτιά 3,01% στα 2,254 ευρώ. Πτώση 1,20% στα 1,56 ευρώ. Οριακή η άνοδος στα 9,30 ευρώ. Οριακά τα κέρδη σε ΟΤΕ στα 10,82 ευρώ. η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 43,5 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης