Αντίστροφη μέτρηση για το νέο ΕΝΦΙΑ - Πότε θα έρθουν τα ραβασάκια

ENFIA

Δείτε  πώς θα μείωσετε το φόρο στα εκκαθαριστικά

Η ώρα της πληρωμής του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) πλησιάζει για περίπου 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) ετοιμάζεται να εκδώσει τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου για το τρέχον έτος και να διεκδικήσει από τους παραλήπτες των σημειωμάτων πάνω από 3,2 δισ. ευρώ σε πέντε μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως και τον Ιανουάριο του 2019.

Η Α.Α.Δ.Ε. σχεδιάζει να στείλει τον νέο «λογαριασμό» του ΕΝ.Φ.Ι.Α. όχι στο τέλος Αυγούστου, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, αλλά περί τα μέσα Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε οι φορολογούμενοι που είναι υπόχρεοι πληρωμής του φόρου έχουν το χρονικό περιθώριο να ελέγξουν την ορθότητα των στοιχείων που έχουν δηλώσει με τα έντυπα Ε9 των τελευταίων ετών και να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις που μπορούν να τούς κοστίσουν άδικες επιβαρύνσεις με υπέρογκα ποσά ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν διορθωτικές δηλώσεις Ε9, για να αποτρέψουν υπερχρεώσεις στα εκκαθαριστικά του ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2018, τα οποία πρόκειται να λάβουν εντός του Σεπτεμβρίου. Όσοι διαπιστώσουν ότι οι παραλείψεις ή τα λάθη έχουν γίνει σε δηλώσεις Ε9 προηγούμενων ετών με αποτέλεσμα η εικόνα της περιουσιακής κατάστασης της 1ης-1-2018 να μην αποτυπώνεται ορθά, πρέπει να υποβάλουν διορθωτικές δηλώσεις και για τα παλαιότερα έτη.

Σε κάθε περίπτωση, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υποβολή των διορθωτικών αυτών δηλώσεων συνεπάγεται την επιβάρυνση τους με πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής τουλάχιστον 100 ευρώ.

Η υποβολή διορθωτικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) είναι δυνατή μέσω της εφαρμογής «Ε9 Περιουσιολόγιο» που βρίσκεται στο λογαριασμό κάθε φορολογούμενου στο σύστημα TAXISNET (στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr).

Αν ο φορολογούμενος επιλέξει να διορθώσει στοιχεία δηλώσεων Ε9 ενός ή περισσοτέρων ετών της περιόδου 2010-2017, οι όποιες αλλαγές επιφέρει στην εικόνα της περιουσιακής του κατάστασης θα μπορούν να μεταφερθούν και στα Ε9 των υπολειπόμενων μέχρι το 2018 επόμενων ετών, οπότε θα μεταβληθεί και η εικόνα της περιουσιακής κατάστασης, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί την 1η-1-2018.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Άθλια υποκείμενα οι φορομπήχτες: σκοτώνουν όσους παράγουν

Βαρεθήκαμε να πληρώνουμε άχρηστους που προστατεύουν τα ΛΑΜΟΓΙΑ για να τους χαρτζιλικώνουν !!! Άθλιοι κλέφτες, θα έρθει ο ξεσηκωμός που φοβόσαστε !!

Ελληνική Σοβιέτα

Στη Σοβιετική Ένωση το κράτος όριζε σε πόσα τετραγωνικά σπίτι θα ζούσες, πόσα κυβικά θα ήταν το αυτοκίνητό σου, πόσα λεφτά θα έχεις για φαγητό, ένδυση, διασκέδαση. Φυσικά εξαιρούνταν τα στελέχη και τα κομματόσκυλα. Αυτά ζούσαν σαν γαλαζοαίματοι εις βάρος των κορόιδων...

Προσαρμοστείτε!

Μέχρι 1 σπίτι, μέχρι 80 τμ. Αλλιώς και τα τεκμήρια θα σε πιάνουν και η σύνταξή σου θα μειώνεται. Τα τεκμήρια θα αλλάξουν (προς το δυσμενέστερο), η σύνταξη θα καθορίζεται από εισοδήματα και περιουσία. Πουλήστε το 2ο σπίτι, πηγαίνετε σε σπίτι <100 τμ εάν δεν έχετε αυτοκίνητο ή <80 τμ εάν έχετε και αυτοκίνητο και σωθείτε!

George

Έτσι ακριβώς σκέφτεται η αριστερά που κυβερνάει τα τελευταία 40 χρόνια τη χώρα και τη βούλιαξε. Όμως, 80 τ.μ. είναι πάρα πολλά αν είσαι μόνος σου και πολύ λίγα αν είσαι 4μελής οικογένεια. Ακόμη χειρότερα, η ζωή δεν είναι κάτι στατικό. Στη Ελλάδα της αριστεράς των τελευταίων 40 χρόνων, όλοι, δικαίως ή αδίκως είναι στο κρεβάτι του Προκρούστη.

Φοροζουμισμενος

Αύξησαν τον ΕΝΦΙΑ και μειώνουν τις απολαβές ( συνταξεις ,μισθούς) οι Αριστεροί της πλάκας . ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ.Να δούμε ο επόμενος που θα έρθει θα κρατήσει την υπόσχεση του για μείωση του ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΥ βραχνά ΕΝΦΙΑ .

Βαστα Τσιπρα, βαστα Μερκελ

Μυξοκλαίνε οι Ελληναρες όταν πληρώνουν φόρους, αλλά από την άλλη θέλουν κράτος και προσωπικό πυροσβέστη.

Πετρος

Κλαινε γιατι οι φοροι τους πανε στη μισθοδοσια τη δικη σου και του Καρανικα βασικα....

pz

Μυξοκλαίνε γιατί πληρώνουν φόρους αλλά δεν έχουν κράτος και πυροσβέστη, υπάρχει διαφορά μεγάλε.

@

Ρε πας με τα καλα σου? Εχεις ξεχασει τοτε που ο Τσιπρας ελεγε οτι ο Ενφια ειναι ενας αδικος φορος και θα τον καταργησουμε? και επειδη λες εξυπναδες περι φορων ξερεις ποσους φορους πληρωνουμε εκτος του Ενφια? Ασε... δεν γραφω γιατι δεν θα φτασουν οι χαρακτηρες.....

@Βάστα.....

ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΙΔΑ (τάχα ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ), εσύ?????

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eforia0

Νέα φορολογική κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα από 1.1.2020 - Διατήρηση του αφορολογήτου ορίου - Ηλεκτρονικές αποδείξεις για το 30% - Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% -Μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5% - Μείωση κατά 5% της προκαταβολής φόρου - Αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική

trape3

Η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν κατά το παρελθόν είχε διαπιστώσει παραβιάσεις του ανταγωνισμού στα σχήματα αναβαλλόμενης φορολογίας που χρησιμοποιήθηκαν για να ενισχυθούν τα κεφάλαια των τραπεζών