«Αυλαία» την Δευτέρα για τις δηλώσεις εισοδήματος - Από αύριο ο «μαραθώνιος» πληρωμών

dilosi-eisodimatos

Πάνω από 3 δισ. σε πρόσθετους θα πληρώσουν 2.500.000 φορολογούμενοι

«Με έναν πόνο» καταθέτουν σήμερα και οι τελευταίοι υπόχρεοι τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος του 2017. Η διορία λήγει σήμερα, εκτός από νοικοκυριά και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις φωτιές στην Αττική (ή και όσοι ανήκουν στις ΔΟΥ Παλλήνης και Ελευσίνας) για τους οποίους η διορία μετατέθηκε στα τέλη Οκτωβρίου.

Για όσους ολοκληρώνεται σήμερα η υποβολή δηλώσεων, από αύριο αρχίζει ο μαθαρώνιος πληρωμών. Περίπου δυόμισι εκατομύρια φορολογούμενοι ως τώρα καλούνται να πληρώσουν πάνω από 3 δισ. ευρώ σε 1 ως 3 διμηνιαίες δόσεις, ή 1.250 ευρώ κατά μέσο όρο ο καθένας. Δεν αποκλείεται πάντως, όταν μπουν και οι τελευταίες δηλώσεις που παραμένουν εκκρεμείς, ο μέσος όρος πρόσθετου φόρου να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, αφού πριν 3 μήνες έδειχναν περίπου 600 ευρώ αλλά τώρα τα διπλάσια και παραπάνω.

Την ίδια στιγμή, ένας στους οκτώ ως τώρα έχει λαμβάνειν επιστροφή περίπου 440 ευρώ (335 εκατ. ευρώ για 759.000 πιστωτικά εκκαθαριστικά) ενώ 1 στους 2 (47%) δεν πληρώνουν καθόλου πρόσθετο φόρο ούτε παίρνουν επιστροφή (2,8 εκατομμύρια μηδενικά εκκαθαριστικά) γιατί πλήρωσαν προκαταβολικά όσα ακριβώς έπρεπε κατά την διάρκεια του 2017, μέσω παρακράτησης σε μισθούς, συντάξεις και λοιπές αποδοχές.

pinakakiΜέχρι την Παρασκευή πάντως, έλειπαν ακόμη 240.000 δηλώσεις Ε1 αλλά λόγω εκτάκτων ο παρατάσεων πλήρης αριθμός των δηλώσεων μπορεί να αργήσει να συμπληρωθεί. Επίσης υποβλήθηκαν 3 εκατομμύρια δηλώσεις Ε2 για εισοδήματα από ακίνητα και σχεδόν 1,5 εκατομμύριο δηλώσεις Ε3 για εισοδήματα από επιχειρήσεις, «μπλοκάκια» και ελευθέρια επαγγέλαματα.

Οι πυρόπληκτοι πάντως από την άλλη, θα αρχίσουν από τέλος Οκτωβρίου και κάθε μήνα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018, να πληρώνουν απανωτά όλους τους φόρους για τους οποίους δόθηκε παράταση για 3 μήνες ακόμα.


Έτσι, οι υπόλοιποι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τον πρόσθετο φόρο είτε εφάπαξ είτε μέσω τριών δόσεων (με την προθεσμία της πρώτης να εκπνέει την Τρίτη 31 Ιουλίου, της δεύτερης την 28η Σεπτεμβρίου και της τρίτης την 30η Νοεμβρίου) ενώ οι πληγέντες θα πληρώσουν εφάπαξ ή την α΄δόση στις 31 Οκτωβρίου, ενώ οι η β΄δόση λήγει 30 Νοεμβρίου και η γ΄δόση στις 31 Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Xαχαχααα

Εχετε πολύ πλάκα μερικοί παρακάτω... Μου το παίζετε ''επανάσταση'' και ''δεν πληρώνω'', αλλά όταν ξεκινούν οι προθεσμίες πρώτοι πρώτοι πάτε να τα ''σκάσετε''...

Ντινα

Ο νόμος λέει ότι αν δε έχεις τίποτα στο όνομα σου κάι ναμη πληρώσεις το φόρο εισοδήματος δε μπορούν να σου κάνουν τίποτα... Έτσι αφού μας τα πήρες όλα Αλέξη.. Ήρθε η ώρα να μη πληρώσουμε..ακούς εκεί 100 % προκαταβολή χωρίς να ξέρουμε αν θα ζούμε του χρόνου. Ηλιθιοι που μας διοικητε

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ.ΜΟΝΟ ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΕΧΩ.

Εγώ

Ο Αλέξης σας περιμένω να μου τα σκάσετε, 😎 τόσους νέους ψηφοφόρους έχω να ταισω. Κλέφτες θα γίνουν οι επενδυτές μου...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

uy2_XL

Μια συμφωνία αποικιοκρατικού χαρακτήρα, η οποία φαίνεται να υπαγορεύτηκε από την βιασύνη της κυβέρνησης να κλείσει πάση θυσία, η συμφωνία μεταξύ ΔΕΠΑ και Shell για την αποεπένδυση των Ολλανδών από την αγορά της λιανικής, αποκαλύπτουν οι λεπτομέρειες του ντιλ τρεις μήνες μετά τις υπογραφές.

stoiximan

Για mega deal στο χώρο του Στοιχήματος ετοιμάζεται ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στον Τύπο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αυτές ο Οργανισμός μέσω της κυπριακής του θυγατρικής, Opap Investments αναμένεται να εξαγοράσει το μερίδιο 37% που κατέχει στην Gambling Malta Ltd ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας.