Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε «ρηχά νερά» δύο ημέρες μετά τη συμφωνία για το χρέος

xrima_09

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 777,08 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,77%

Άνευρη η άνοδος της αγοράς κι απογοητευτική η εικόνα της, δύο ημέρες μετά την ελάφρυνση χρέους κι αυτό δεν αφορά μόνο τον χαμηλό τζίρο, αλλά και την συμπεριφορά των μετοχών.

Η αγορά παραμένει δέσμια των τραπεζικών μετοχών οι οποίες δεν ενθουσιάζουν και οι επενδυτές περιορίζονται σ ένα ιδιότυπο trading. Κάθε φορά που έχουμε και μια ανοδική κίνηση οι πωλητές είναι περισσότεροι.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 777,08 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,77% - αν και πριν το κλείσιμο το χρηματιστήριο κατέγραφε κέρδη πάνω απο 1%.
Κέρδη 3% για την μετοχή της Alpha bank στα 2,06 ευρώ. Άνοδος 1,79% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,285 ευρώ. Κέρδη 1,05% για την μετοχή της Eurobank στα 0,96 ευρώ. Άνοδος 1,77% για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα 3,10 ευρώ.

Κέρδη 2,18% για τον ΟΤΕ στα 10,77 ευρώ. Κέρδη 0,53% για τον ΟΠΑΠ στα 9,45 ευρώ. Κέρδη 1,29% για την μετοχή της Μυτιληναίος στα 8,64 ευρώ. Άνοδος 3,71% για την μετοχή της ΔΕΗ στα 2,012 ευρώ.Άνοδος 2,19% για τον Σαράντη στα 7,48 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 41,6 εκατ. ευρώ – εκ των οποίων τα 20 εκατ. ευρώ διακνήθηκαν την τελευταία σχεδόν ώρα της συνεδρίασης

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lignites

Μοντέλο Fraport στο διαγωνισμό για το λιγνίτη και τρεις υποψήφιους «μάρκαρε» χθες ο επικεφαλής της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι στην τελική κούρσα του διαγωνισμού που δρομολογείται (εάν δεν υπάρξει και άλλη παράταση) για τις 23 Ιανουαρίου θα συμμετέχουν τρία σχήματα: οι Τσέχοι της Seven Energy με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι Κινέζοι της CHN Energyμε τον όμιλο Κοπελούζο και η εταιρεία Μυτιληναίος.

akinito

Ανοικτό διαγωνισμό για την αξιοποίηση ενός από τα πιο γνωστά κτίρια, ιδιοκτησίας της στο κέντρο της Αθήνας εκκινεί η Τράπεζα της Ελλάδος, εκμεταλλευόμενη και τη θετική συγκυρία του εγχώριου real estate και δη στην «καρδιά» της ελληνικής πρωτεύουσας.