Folli Follie και τράπεζες έριξαν το Χρηματιστήριο στο «πάτωμα»

folli_follie_arthro

Σε χαμηλά έτους βρίσκεται πλέον η αγορά η οποία δεν μπορεί να απορροφήσει τους κραδασμούς από τη Folli Follie -  Επιμένει το Fund QCM: Είναι ένα «χαλασμένο μήλο η εταιρεία»  - Μεγάλη πτώση και στις τράπεζες - Η αγορά αποτιμά αρνητικά τις πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα αλλά και τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup

Σε χαμηλά έτους βρίσκεται πλέον η αγορά η οποία δεν μπορεί να απορροφήσει τους κραδασμούς στις τραπεζικές μετοχές και τις εξελίξεις που τελικά οδήγησαν εκτός ταμπλό την μετοχή της Folli Follie.

H αγορά αποτιμά επίσης αρνητικά τις πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα που εντείνονται λόγω των πολιτικών διεργασιών στην γειτονική Ιταλία και την πολιτική που ακολουθήσει η νέα Ιταλική κυβέρνηση. Οι φόβοι που απλώνονται πάνω από τη ζώνη του ευρώ πλήττουν ήδη τα ελληνικά ομόλογα ενώ στο εκρηκτικό μείγμα που έχει δημιουργηθεί πάνω από το Ελληνικό χρηματιστήριο ήρθαν να προστεθούν και τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup από το οποίο δεν βγήκε λευκός καπνός για τη ρύθμιση του χρέους αλλά και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα.

Αν και στο άνοιγμα, το Χ.Α προσπάθησε να αντιδράσει από τις χθεσινές ισχυρές απώλειες, δεν κατάφερε ωστόσο να κρατηθεί στα θετικά. Οι νέες εξελίξεις σχετικά με την Folli Follie οι οποίες οδήγησαν στην αναστολή της διαπραγμάτευσής της μέχρι νεοτέρας επηρέασαν αρνητικά το κλίμα στο Χρηματιστήριο.

Αξίζει πάνtως να σημειωθεί ότι η Quintessential Capital Management, το fund που ξεκίνησε την επίθεση στην εισηγμένη χαρακτήρισε σήμερα την Folli Follie ένα ‘χαλασμένο μήλο από το καλάθι και χαρακτήρισε ορθή την απόφαση να τεθεί η μετοχή εκτός διαπραγμάτευσης.

Εκτός ταμπλό η μετοχή

Όπως είναι γνωστό μετά από αίτημα της διοίκησης της εταιρείας προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας Folli Follie.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Folli Follie, μετά την εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία, ζήτησε σήμερα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναστολή της διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών της εταιρείας, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στην διάθεση της οποίας η εταιρεία μας ήδη θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία.

Η μετοχή της Folli Folli έκλεισε την Πέμπτη στα 4,80 ευρώ με μεγάλη πτώση 24,88%. Η μετοχή έχει καταγράψει απώλειες 68,71% από τα 15,34 ευρώ που ήταν πριν ξεκινήσει η πτωτική πορεία μετά την έκθεση του αμερικανικού fund Quintessential Capital Management (QCM) με επίκεντρο τις οικονομικές επιδόσεις της Folli Follie.

Επιμένει το QCM: Είναι ένα «χαλασμένο μήλο από το καλάθι»

Ανακοίνωση για την αναστολή διαπραγμάτευσης της Folli Follie και τις τελευταίες ανακοινώσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το θέμα εξέδωσε η Quintessential Capital Management, το fund που ξεκίνησε την επίθεση στην εισηγμένη.

Όπως αναφέρει το QCM, «φυσικά, οι ρυθμιστικές αρχές θα έχουν δικαίως την τελευταία λέξη όσον αφορά στην υπόθεση και έως ότου εκφραστούν με οριστικό τρόπο, η QCM θα περιμένει τις εξελίξεις προτού αναφωνήσει ‘νίκη’.

Είναι ξεκάθαρο, αναφέρει το fund, «ότι στις τρεις εβδομάδες που ακολούθησαν την έκθεσή μας για την εταιρία δεν έχουμε δει απτά στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με τη θέση μας και πολλά στοιχεία που δείχνουν να την επιβεβαιώνουν».

«Πιστεύουμε ότι η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής των Folli Follie ήταν ορθή ενέργεια σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Στην πραγματικότητα, θεωρούμε ότι η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ενεργήσει σε όλα τα στάδια με πολύ επαγγελματικό τρόπο», σημειώνει το QCM.

Όπως αναφέρει, «η καθυστέρηση στην παροχή αποδείξεων όσον αφορά στο ταμείο της εταιρίας είναι ένα στοιχείο μεγάλης ανησυχίας: Όπως έχουν ορθά επισημάνει πολλοί παρατηρητές, τέτοιους είδους στοιχεία μπορούν να δημοσιοποιηθούν εντός ωρών. Η ανικανότητα της Folli Follie να δώσει οποιοδήποτε σημαντικό στοιχείο εντός τριών εβδομάδων μιλά από μόνη της, ιδίως αν εξετασθεί ότι δεν έχουν δώσει και κάποια λογική αιτία για αυτή την καθυστέρηση.

Είμαστε ευχαριστημένοι που, για μια ακόμη φορά, συμβάλαμε προς την καλύτερη λειτουργία των κεφαλαιαγορών, έχοντας αφαιρέσει, αυτό που θεωρούμε πως είναι ένα ‘χαλασμένο μήλο από το καλάθι’.

Μεγάλη πτώση στις τράπεζες

Η χθεσινή συνεδρίαση εξελίχθηκε σε μία ακόμη "μαύρη σελίδα" για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς υποχώρησε 7,69% στα 2,4 ευρώ. Απώλειες 7,66% για τον τίτλο της Eurobank στα 0,82 ευρώ. Στο -4,76% η μετοχή της Alpha Bank που έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση στα 1,8 ευρώ. Μικρότερες απώλειες, 2,79%, για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,265 ευρώ. Πτώση 7,97% και για την Attica Bank στα 0,277 ευρώ.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 3,47% ενώ ισχυρή ήταν η πτώση στον δείκτη των τραπεζών η οποία άγγιξε το 9,25%. Αξίζει να σημειώσουμε πως από τις αρχές του Μαΐου, οπότε και ξέσπασε η κρίση αξιοπιστίας στο Χ.Α λόγω της υπόθεσης της Folli Follie, ο Γ.Δ σημειώνει απώλειες 12%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης αγγίζει το -21,8%.

ΣΧΟΛΙΑ (10)

ellin

H FOLIE FOLIE ΗΤΑΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΧΑΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΜΑΪΜΟΥ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΕΡΑ, ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ;; ΜΗΠΩΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΑΝ ΤΗ ΦΦ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ Π.Χ. ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΛΟΓ. ΚΛΠ.;;;;

Ασχετοέλλην

Ποιά φολίφολί ρε παιδιάααα! Ηταν κι αυτή όπως όλο το ελληνικό μάνατζμεντ, ένα φυσικό επακόλουθο.

@

Η είδηση δεν είναι μια εταιρεία που ίσως είναι "χαλασμένο μήλο" ίσως όχι - είναι άλλωστε γνωστή η "αξιοπιστία" και ο ρόλος των funds. Η είδηση είναι οι "συστημικές" τράπεζες που παραμένουν "χαλασμένες" παρά τις αλλεπάλληλες ανακεφαλαιοποιήσεις, αλλά εξακολουθούν να είναι στο "καλάθι"... Μια διαρκής γάγγραινα της οικονομίας.

kostas

Εγώ σαν μέτοχος μετά τη βρώμικη έκθεση του Φάντ αυτού, θα ζητήσω αποζημίωση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά κα απο τα ιντερνετοτσιράκια τους εδώ !

American Trader

H επιτροπή κεφαλαιαγοράς ανέστειλε την διαπραγμάτευση της μετοχής.....Μόνο Ελλαδιστάν γίνονται αυτά. Η αγορά θα κρίνει αν πέσει η μετοχή ή εάν θα κάνει κάτι άλλο. Οι δημόσιοι υπάλληλοι της ΕΚ είναι για να πίνουν φραπέδες και να μοιράζουν πρόστιμα άνευ λογικής. Τώρα ποιος ασχολείται με την αγορά της Ελλάδας όταν υπάρχει η αμερικάνικη είναι κάτι που μόνο οι ψυχίατροι ίσως μπορούν να δώσουν απάντηση.

New Yorker

Το ιδιο συμβαινει και στις Αμερικανικες αγορες ξερωλα. Ασχολισου με ταβερνες και Ντινερς γιατι απο αγορες εχεις μεσανυχτα.

Stelios

Όταν έχεις τόσο μεγάλη πτώση (68%!) και θεωρείς ότι προέρχεται απο "ψεύτικες ειδήσεις" απλά αγοράζεις ό,τι free float υπάρχει. Όλα τα άλλα δεν τα καταλαβαίνω.

Καχύποπτος

Άστα φίλε. Πάλι ρεζίλι γίναμε. Τα " Greek statistics " δεν πεθαίνουν ποτέ. Είναι ακόμα στο DNA μας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης