Για συμφωνία για το χρέος μέχρι 21 Ιουνίου επιμένει να μιλά ο Τσακαλώτος

tsakalwtos

Αν και ο Σεντένο παρέπεμψε τις αποφάσεις για το χρέος μετά το τέλος του προγράμματος – Μετά τον Αύγουστο θα υπάρχει «ενισχυμένη παρακολούθηση»

Συμφωνία για το ελληνικό χρέος μέχρι τις 21 Ιουνίου, οπότε και έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία απόφασης που θα οδηγήσει στη λήξει του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο «βλέπει» ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«
Η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή μέχρι τις 21 Ιουνίου», δήλωσε χαρακτηριστικά, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup.
Πάντως, η δήλωσή του έρχεται σε αντίθεση με την τοποθέτηση του προέδρου του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, που ερωτηθείς για το χρέος ανέφερε ότι «οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εάν χρειαστεί με τη λήξη του προγράμματος».

apofasi_xreos


Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του Eurogroup. Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ότι όλα θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου, ενώ μετά το τέλος του προγράμματος θα υπάρξει μια «ενισχυμένη παρακολούθηση που ουδεμία σχέση έχει με πιστοληπτική γραμμή, πόσο μάλλον με αξιολογήσεις, που έχουν και προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις».

Αναλυτικά, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε:

«Υπογραμμίστηκε ότι όλα θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου, που είναι αυτό που θέλαμε, υπογραμμίστηκε ότι θα έρθουν οι θεσμοί στις 14 Μαΐου στην Αθήνα για να λήξει μέχρι το Eurogroup του Μαΐου η τεχνική συμφωνία, υπογραμμίστηκε ότι θα έχουμε μία ενισχυμένη παρακολούθηση, που ουδεμία σχέση έχει με πιστοληπτική γραμμή, πόσο μάλλον με αξιολογήσεις, που έχουν και προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις. Δεν υπάρχει πρόγραμμα, άρα δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα, δεν θα υπάρχουν αξιολογήσεις, άρα καμία σχέση δεν έχει η παρακολούθηση με την αξιολόγηση. Ήταν πολύ ευχαριστημένοι οι θεσμοί με την αναπτυξιακή στρατηγική που παρουσιάσαμε. Έγινε αρκετή κουβέντα για αυτό και πήραμε πολλούς επαίνους για το ότι κάνουμε κάτι που θα έχει αξιοπιστία όχι μόνο στις αγορές, αλλά και στην ελληνική κοινωνία με το μείγμα των μέτρων και των παρεμβάσεων που θα κάνουμε.

Τέλος η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή μέχρι τις 21 Ιουνίου».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Αντώνης

Αφήστε τα όνειρα για τη μείωση του χρέους της χώρας και πάρτε τα λεφτά που χρωστούν οι επιχειρηματίες για εισφορές, ΦΠΑ, αδήλωτες εισπράξεις, μισθούς εργαζομένων, δάνεια.

Candyman

Ασε ρε υπάλληλάκο που για όλα σου φταίνε οι επιχειρηματίες. Αϊντε κοιτα τα μούτρα σου στον καθρέφτη και κάνε αυτοκριτική ηλίθιε ψηφοφόρε που νομίζεις οτι είσαι σοβαρός.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ?ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης