Wall Street: «Βουτιά» στους μεγάλους δείκτες υπό τον φόβο εμπορικού πολέμου

Wall Street: «Βουτιά» στους μεγάλους δείκτες υπό τον φόβο εμπορικού πολέμου

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 2,93% στις 23.957 μονάδες - Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 2,52% στις 2.643 μονάδες - Απώλειες 2,43 % στις 7.166 μονάδες για τον Nasdaq

Wall Street: «Βουτιά» στους μεγάλους δείκτες υπό τον φόβο εμπορικού πολέμου
Βαριές απώλειες στη Wall Street, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι φόβοι για έναν εμπορικό πόλεμο, μετά την ανακοίνωση δασμών, ύψους 60 δισ. δολ. προς την Κίνα. 

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 2,93% στις 23.957 μονάδες, με τις μετοχές των Caterpillar, 3M και Boeing (-5,19%) να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση. Ο δείκτης των 30 μετοχών εισήλθε για λίγο σε επίπεδο διόρθωσης για πρώτη φορά από τον προηγούμενο μήνα. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 2,52% στις 2.643 μονάδες με τις τεχνολογικές και χρηματοοικονομικές μετοχές καθώς και τις μετοχές του κλάδου της υγείας να καταγράφουν ισχυρές απώλειες. Απώλειες 2,43 % στις 7.166 μονάδες για τον Nasdaq. 

Οι αμερικανικές μετοχές δέχονται πιέσεις τον τελευταίο καιρό καθώς η κυβέρνηση Τραμπ εφαρμόζει την ατζέντα προστατευτισμού. «Είναι εμφανής η πίεση στις μετοχές λόγω των εμπορικών θεμάτων. Το ερώτημα είναι: Πόσο πιθανός είναι ένας εμπορικός πόλεμος; Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι θα έπληττε την οικονομία» σχολιάζει ο Bruce McCain, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στην Key Private Bank.

Στο μεταξύ και οι τεχνολογικές μετοχές έχουν δεχτεί ισχυρές πιέσεις τις τελευταίες μέρες, με «οδηγό» τη μετοχή του Facebook και το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετοχή του Facebook έχει καταγράψει απώλειες πάνω από 8,5% μέχρι στιγμής, μέσα στην εβδομάδα. Σήμερα η μετοχή υποχώρησε κατά 2,66%, παρά τη δημόσια απολογία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Απώλειες 3,73% κατέγραψε και η μετοχή της Alphabet, υποχωρώντας σε επίπεδα διόρθωσης.
Κλείσιμο

«Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα ο τεχνολογικός κλάδος οδηγούσε υψηλότερα την αγορά. Μετά τα υψηλά της 12ης Μαρτίου η εικόνα άλλαξε» σχολιάζει ο Εντ Γιαρντένι, πρόεδρος και επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στην Yardeni Research.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης