Wall Street: «Βουτιά» στους μεγάλους δείκτες υπό τον φόβο εμπορικού πολέμου

Wall Street: «Βουτιά» στους μεγάλους δείκτες υπό τον φόβο εμπορικού πολέμου

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 2,93% στις 23.957 μονάδες - Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 2,52% στις 2.643 μονάδες - Απώλειες 2,43 % στις 7.166 μονάδες για τον Nasdaq

Βαριές απώλειες στη Wall Street, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι φόβοι για έναν εμπορικό πόλεμο, μετά την ανακοίνωση δασμών, ύψους 60 δισ. δολ. προς την Κίνα. 

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 2,93% στις 23.957 μονάδες, με τις μετοχές των Caterpillar, 3M και Boeing (-5,19%) να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση. Ο δείκτης των 30 μετοχών εισήλθε για λίγο σε επίπεδο διόρθωσης για πρώτη φορά από τον προηγούμενο μήνα. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 2,52% στις 2.643 μονάδες με τις τεχνολογικές και χρηματοοικονομικές μετοχές καθώς και τις μετοχές του κλάδου της υγείας να καταγράφουν ισχυρές απώλειες. Απώλειες 2,43 % στις 7.166 μονάδες για τον Nasdaq. 

Οι αμερικανικές μετοχές δέχονται πιέσεις τον τελευταίο καιρό καθώς η κυβέρνηση Τραμπ εφαρμόζει την ατζέντα προστατευτισμού. «Είναι εμφανής η πίεση στις μετοχές λόγω των εμπορικών θεμάτων. Το ερώτημα είναι: Πόσο πιθανός είναι ένας εμπορικός πόλεμος; Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι θα έπληττε την οικονομία» σχολιάζει ο Bruce McCain, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στην Key Private Bank.

Στο μεταξύ και οι τεχνολογικές μετοχές έχουν δεχτεί ισχυρές πιέσεις τις τελευταίες μέρες, με «οδηγό» τη μετοχή του Facebook και το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετοχή του Facebook έχει καταγράψει απώλειες πάνω από 8,5% μέχρι στιγμής, μέσα στην εβδομάδα. Σήμερα η μετοχή υποχώρησε κατά 2,66%, παρά τη δημόσια απολογία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Απώλειες 3,73% κατέγραψε και η μετοχή της Alphabet, υποχωρώντας σε επίπεδα διόρθωσης.

«Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα ο τεχνολογικός κλάδος οδηγούσε υψηλότερα την αγορά. Μετά τα υψηλά της 12ης Μαρτίου η εικόνα άλλαξε» σχολιάζει ο Εντ Γιαρντένι, πρόεδρος και επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στην Yardeni Research.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

e8d57beb6af7f550c06c0eefd87a467d_XL

Επιθετικότερη πολιτική στη σύνδεση Ελλάδας - Κύπρου που αποτελεί, με βάση τα στοιχεία από τις χωρητικότητες των δρομολογίων, από τις πλέον επιτυχημένες επιχειρούν οι αεροπορικές, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την κατάρρευση της Cobalt Air, του κυπριακού αερομεταφορέα που ανέστειλε τη λειτουργία της με …συνοπτικές διαδικασίες στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, αφήνοντας στον «αέρα» την τελευταία στιγμή το επιβατικό κοινό.

eurogroup

Στην ατζέντα συζήτησης περιλαμβάνεται η μετεξέλιξη του ESM σε ευρωπαϊκό ΔΝΤ και η γαλλο-γερμανική πρόταση για έναν προϋπολογισμό της Ευρωζώνης - Για την Ελλάδα, όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν στο Eurogroup στις 3 Δεκεμβρίου

sterlina

Ύστερα από μία εβδομάδα κατά την οποία η κυβέρνηση της Μέι ταλανίστηκε από ένα κύμα παραιτήσεων, δεν έχει ακόμα εκκινήσει διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της πρωθυπουργού

foto_main01

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στέκεται αρωγός στο σημαντικό κοινωφελές έργο που επιτελεί για περισσότερα από 50 χρόνια το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας και, στο πλαίσιο αυτό, στελέχη της ΕΛΠΕ παρέδωσαν στον Πρόεδρο του Κέντρου κ. Χαράλαμπο Πυρουνάκη τα κλειδιά ένας σύγχρονου επταθέσιου αυτοκίνητου, για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών της γνωστής για το κοινωνικό της έργο «Φιλικής Φωλιάς».