Ο Ρέγκλινγκ καταρρίπτει τα περί «καθαρής εξόδου»: Υπό επιτήρηση η Ελλάδα μετά το πρόγραμμα

Ο Ρέγκλινγκ καταρρίπτει τα περί «καθαρής εξόδου»: Υπό επιτήρηση η Ελλάδα μετά το πρόγραμμα

Υπογραμμίζει ότι η χώρα μας έχει λάβει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη ως βοήθεια - Συνδέει την ελάφρυνση χρέους με τη συνέχιση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων

Ο Ρέγκλινγκ καταρρίπτει τα περί «καθαρής εξόδου»: Υπό επιτήρηση η Ελλάδα μετά το πρόγραμμα
Ξεκάθαρος είναι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, όσον αφορά στη σχέση της Ελλάδας με τους δανειστές της, μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, το καλοκαίρι του 2018.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Ρέγκλινγκ καταρρίπτει το αφήγημα της ελληνικής κυβέρνησης περί «καθαρής εξόδου» από το πρόγραμμα, καθώς υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται «υπό επιτήρηση» μετά το τέλος των Μνημονίων, τον Αύγουστο του 2018 και επισημαίνει ότι η χώρα μας έχει λάβει μέχρι σήμερα τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη.

Ο επικεφαλής του ESM δεν παίρνει, ωστόσο, σαφή θέση για το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, αν και παραδέχεται ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα υπήρξαν ευνοϊκές, όσον αφορά στις αγορές.

Κλείσιμο
«Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα» υπογραμμίζει, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει σε αυτό το δρόμο και συνδέοντας τις μεταρρυθμίσεις με τις αποφάσεις που ενδεχομένως θα ληφθούν για την ελάφρυνση του χρέους.

Κάτι ανάλογο, άλλωστε,
είχε υπογραμμίσει και χθες ο κ. Ρέγκλινγκ, μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τους Μάριο Σεντένο και Πιέρ Μοσκοβισί, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. 

«Η Ελλάδα έκανε σημαντική πρόοδο για το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης, η διαδικασία κύλησε πιο ομαλά απ' ό,τι αναμενόταν και οι αγορές το αναγνώρισαν αυτό. Όλοι ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο» είχε πει.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης