Διοίκηση ΕΦΚΑ για διπλοεγγραφές ΑΜΚΑ και εμφάνιση ασφαλισμένων σαν... νεκρών

Διοίκηση ΕΦΚΑ για διπλοεγγραφές ΑΜΚΑ και εμφάνιση ασφαλισμένων σαν... νεκρών

Κάνουν λόγο για καταστροφολογική διάθεση αν και παραδέχονται προβλήματα διπλοεγγραφών, συνωνυμιώ στον ΑΜΑ και τον ΑΜΚΑ - Διαβεβαιώνουν ότι δεν υφίσταται κίνδυνος απώλειας ή αλλοίωσης των ασφαλιστικών δεδομένων - Δεν εξηγούν πώς θα λυθούν τα προβλήματα για τους ανθρώπους που το σύστημα έχει... εξαφανίσει καιδεν μπορούν ούτε να συνταγογραφήσουν βασικές εξετάσεις

Διαβεβαιώσεις δίνει η διοίκηση του ΕΦΚΑ
ότι δεν υπάρχει κίνδυνος απώλειας ή και αλλοίωσης των ασφαλιστικών δεδομένων για τους ασφαλισμένους, ούτε θα καθυστερήσει η παροχή ασφαλιστικής ικανότητας η οποία παρέχεται ήδη ψηφιακά.

Η διοίκηση του Φορέα  με την διευκρινιστική ανακοίνωσή της  ουσιαστικά απαντάει στις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) οι οποίες αποκάλυψαν ότι στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ επικρατεί το απόλυτο χάος , επισημαίνοντας τους κινδύνους που μπορεί να προκληθούν από τα λάθη του συστήματος και τις διπλοεγγραφές ασφαλισμένων.

Στην ανακοίνωση του ΕΦΚΑ διευκρινίζεται ότι :
 
Ανάμεσα στα πολλά και διάφορα που «ιστορούνται» στο κείμενο της ανακοίνωσης των ομοσπονδιών και για τα οποία θα υπάρξει άμεσα συνολική απάντηση, ξεχωρίζει μια ολοσέλιδη καταγραφή  σοβαρών δήθεν και επικίνδυνων δυσλειτουργιών και παραλείψεων στη λειτουργία του μητρώου του ΕΦΚΑ.

Πρόκειται για ένα «απάνθισμα» τεχνικού – ψηφιακού χαρακτήρα λεπτολογιών που από το ίδιο το περιεχόμενό τους φαίνεται να στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος και εντυπώσεων οργανωτικού χάους και δυσλειτουργικής ανικανότητας μαζί και διοικητικής και πολιτικής ανευθυνότητας της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του ΕΦΚΑ.
-              Δημιουργούν πρώτα απ’ όλα την εντύπωση ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος απώλειας ή και αλλοίωσης των ασφαλιστικών δεδομένων για τους ασφαλισμένους κατά τη  μεταφορά και ενοποίηση των μητρώων όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι:
Στα 30 περίπου εκατ. εγγραφών που επέβαλε η ενοποίηση των μητρώων των ενταχθέντων φορέων είναι τόσο ψηφιακά όσο και λογικά αναμενόμενο αλλά και αποδεκτό να υπάρχει ένα πλήθος διπλοεγγραφών, συνωνυμιών, διπλών και τριπλών ΑΜΑ και ΑΜΚΑ, λατινικών ή άλλων στοιχείων απογραφής κ.α.
Και όταν επίσης γνωρίζουν ότι για όλα αυτά έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες άμεσης διευκρίνισης  και αποκατάστασης από την ΗΔΙΚΑ και την Intrasoft.
-              Προχωρούν στην εκτίμηση και «αξιολόγηση» ότι όλες αυτές οι κατ’ αυτούς επικίνδυνες επικαλύψεις, παραλήψεις ή συγχύσεις δημιουργούν άμεσο πρόβλημα στις παροχές (συντάξεις θανάτου, κληρονομικά δικαιώματα, έξοδα κηδείας) και στην υποβολή των ΑΠΔ.

Δυστυχώς κι εδώ γνωρίζουν ή τουλάχιστον ήταν εύκολα δυνατό να πληροφορηθούν ότι από 16/01/2017 και μετά, για  την υποβολή  των ΑΠΔ υπάρχει σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή, ενώ για τις παροχές,  οι όποιες τυχόν ασάφειες ή συγχύσεις,  αντιμετωπίζονται κατά άμεση προτεραιότητα. 
-              Επεκτείνουν την παραπληροφόρηση και επικαλούνται δήθεν επικίνδυνη καθυστέρηση για την παροχή ασφαλιστικής ικανότητας, τη στιγμή που αυτή έχει ήδη ως διαδικασία δρομολογηθεί και ως ουσία παρέχεται ήδη ψηφιακά.
-              Μεγαλοποιούν και ανάγουν σε σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας έναν άγνωστο αριθμό υπηρεσιακών σημειωμάτων που αποστέλλονται στην κεντρική διοίκηση από διευθύνσεις, τμήματα και υποκαταστήματα, παρ’ ότι μπορούσαν να γνωρίζουν και με την ιδιότητά τους ως υπεύθυνων συνδικαλιστών ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ από τους δύο πρώτους μήνες της λειτουργίας του,  συγκεντρώνουν στοιχεία παρατηρήσεις και προτάσεις για την ομαδοποίηση, την κατάταξη και την εφαρμογή κοινών κανόνων για την άμεση αντιμετώπιση κάθε είδους και μορφής προβλημάτων, που αφορούν στην οργανωτική και λειτουργική ετοιμότητα των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ.
-              «Παρατηρούν» τέλος ότι αν και προηγήθηκε εκπαίδευση υπαλλήλων στην υπηρεσία του μητρώου έλειψαν κατά τη διάρκειά της και για την εμπέδωση των όσων διδάχτηκαν το δήθεν απαραίτητο υλικό σε έντυπη ηλεκτρονική μορφή για τον αποτελεσματικό χειρισμό των λειτουργικών εφαρμογών / επιλογών του ΟΠΣ.
-              Θα ήταν περιττό, βέβαια, αλλά και ανάξιο λόγου να υπενθυμίσει κανείς σε έμπειρους υπαλλήλους και ικανούς συνδικαλιστές ότι η εξοικείωση με τον  χειρισμό των πληροφοριακών συστημάτων δεν απαιτεί παρά ελάχιστων ημερών χρήση και εξάσκηση, κάτι το οποίο έχει ήδη γίνει για το σύνολο των υπαλλήλων των αρμοδίων τμημάτων.
Αν για όλα τα παραπάνω υπάρχει ενδεχομένως στους αρμόδιους συνδικαλιστές είτε ελλιπής ενημέρωση είτε λαθεμένη πληροφόρηση μπορεί να γίνει κατανοητό και η Διοίκηση του ΕΦΚΑ σεβόμενη τη συνδικαλιστική δράση και τους φορείς της, δε θα παραλείψει να τους ενημερώσει και όχι μόνο σήμερα.

Αν όμως υπάρχει σε όλα αυτά είτε εσκεμμένη διαστρέβλωση είτε μεθοδευμένη παραπληροφόρηση και καταστροφολογική διάθεση, τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν θα τη βρουν διατεθειμένη να τα ανεχτεί, δεν θα τη βρουν ετοιμόφοβη να τα διαπραγματευτεί, ούτε  σε υποχώρηση και σε πανικό να τα υποστεί.Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (5)

οκ

Το σήμα του ΕΦΚΑ εμπεριέχει τη σβάστικα ή μου φαίνεται;

Μηχανικός Πληροφορικής

Ως επαγγελματίας βλέπω μια ανικανότητα στην σωστή υλοποίηση του έργου. Δεν είναι "απάνθισμα τεχνικού ψηφιακού χαρακτήρα λεπτολογιών...." όταν δεν διασφαλίζεις την μοναδικότητα του νέου κύριου κλειδιού που προέρχεται από δύο που μπορεί να επικαλύπτονται όπως ο ΑΜΚΑ, αριθμός στον ΟΑΕΕ κ.α. "Στα 30 περίπου εκατ. εγγραφών που επέβαλε η ενοποίηση των μητρώων των ενταχθέντων φορέων είναι τόσο ψηφιακά όσο και λογικά αναμενόμενο αλλά και αποδεκτό να υπάρχει ένα πλήθος διπλοεγγραφών, συνωνυμιών, διπλών και τριπλών ΑΜΑ και ΑΜΚΑ,". Κάποιος να τους πει ότι δεν είναι καθόλου αναμενόμενο να υπάρχουν διπλοεγγραφές και ότι συνωνυμία δεν είναι το ίδιο με την διπλοεγγραφή. Είναι τόσο στοιχειώδες όταν έχεις π.χ. 123456 στο πρωην ΙΚΑ και 123456 στο πρωην ΤΕΒΕ, να κάνει εισαγωγή των κλειδιών με ένα πρόθεμα ως κλειδί, π.χ. 7-123456 και 8-123456. Αυτόματα θα είχαμε 2 εγγραφές μια για τον ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (7-123456) από το ΙΚΑ και μια για τον ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ (8-123456) από το ΤΕΒΕ. Αν πάλι έχουμε ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, KOSTAS PAPADOPOULOS και ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ αυτό δεν είναι κλειδί της εγγραφής, αλλά και εδώ οι αντίστοιχοι αριθμοί τους, οπότε έχουν 4 εγγραφές εκ των οποίων η δεύτερη έχει κλεδί το 7-123456. Όλη η ανακοίνωση είναι κομμένη και ραμμένη για τον κόσμο που δεν γνωρίζει το θέμα.

mk

Δεν είναι απλά χαμένοι, αλλά χαμένοι στο διάστημα! Κι αυτό όχι μόνο γιατί είναι νέο δήθεν το σύστημα. Προβλήματα υπήρχαν με τα ΑΜΑ και τα ΑΜΚΑ και θα συνεχίσουν να υπάρχουν ειδικά τώρα που προσπαθούν να τα περάσουν από το ένα σύστημα στο άλλο. Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ ότι πέρσι το Δεκέμβρη που γέννησα και πήγε ο άντρας μου να βγάλει ΑΜΚΑ στο μωρό, μετά από απίστευτα λάθη κάθε υπαρκτής και ανύπαρκτης δημόσιας υπηρεσίας, από το δήμο μέχρι τα κεπ και το ασφαλιστικό μου ταμείο, διαπιστώσαμε ότι το ΑΜΚΑ μου είχε απενεργοποιηθεί γιατί με θεωρούσαν νεκρή....μπερδεύοντας το όνομά μου με κάποιο άλλο. Τις εισφορές μου όμως μια χαρά τις εισέπρατταν όλον αυτό τον καιρό. Μετά από αυτά που έζησα θα ψάξω σίγουρα ξανά να τσεκάρω μη τυχόν και ξαναέκαναν την πατάτα.

Γιώργης

Οι δικές μου εισφορές δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη.Πήρα εγκαίρως τηλέφωνο και μία κυρία προσπαθούσε να με ξεφορτωθεί λέγοντάς μου να απευθυνθώ στο αρμόδιο γραφείο εφκα. Της έλεγα συνέχεια ότι δεν φαίνεται ούτε αυτό , αλλά δεν έβγαλα άκρη.Η νοοτροπία του νταβατζή , πλήρωσε για να συντηρηθώ εγώ νομίζω τελειώνει.

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ ΗΛΙΟΥ, ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΟΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ,ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ,ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ,ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΚΘΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ......ΠΩΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΕΚΕΙΝΟΣ,Α, ΝΑΙ !!! "ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ" !!!!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης