ESM: Στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης το κείμενο των απαιτήσεων

ESM: Στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης το κείμενο των απαιτήσεων

Σε e-mail καταγράφονται τα σημεία στα οποία οι δανειστές ζητούν απαντήσεις από την Αθήνα - Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει αποσταλεί η απάντηση της κυβέρνησης, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματούχων

ESM: Στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης το κείμενο των απαιτήσεων
Στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται το e-mail των εταίρων αναφορικά με τις διευκρινήσεις που ζητούν για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης που πήρε η Αθήνα
. Στο e-mail καταγράφονται τα σημεία στα οποία ζητούν οι εταίροι απαντήσεις, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, ενώ μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει αποσταλεί η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης, εκτιμούν παράγοντες του ESM, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ -ΜΠΕ.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κυβερνητικός αξιωματούχος εκτιμούσε ότι στην ελληνική απάντηση θα δίδεται η διαβεβαίωση ότι δεν επηρεάζονται οι στόχοι του προγράμματος από τα μέτρα κοινωνικής στήριξης, επίσης ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται από το πρόγραμμα, καθώς και ότι πρόκειται για μια εφάπαξ παροχή. Με αυτά τα δεδομένα, κυβερνητικές πηγές εκφράζουν αισιοδοξία τοσο για την άρση του παγώματος στα βραχυπρόθεσμα μέτρα, όσο και το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Κλείσιμο

Νωρίτερα, είχε ξεκινήσει μια διαδικασία ανταλλαγής απόψεων, εγράφως και προφορικώς, μεταξύ των εκπροσώπων των
θεσμών
και του Υπουργείου Οικονομικών που στόχο έχει, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ, να καταλήξει στη διαμόρφωση ενός τελικού κειμένου.  
Στην όποια περίπτωση, πάντως, όπως όλα δείχνουν, για τρίτη μέρα συνεχίζεται –και ίσως συνεχίζεται για καιρό ακόμα- ένα παιχνίδι «γοήτρου» της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές για τη διαμόρφωση του κειμένου.

Το δεδομένο είναι πως ενώ εχθές μόλις αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών έλεγε πως  «εμείς ζητήσαμε» να αποστείλει ο ESM κείμενο με τα θέματα στα οποία θα απαντήσει η κυβέρνηση, σήμερα άλλος αξιωματούχος ανέφερε πως «είμαστε σε διαδικασία ανταλλαγής απόψεων και συνδιαμόρφωσης θέσεως», που δείχνει ότι είναι σε εξέλιξη ένα ακόμη «παζάρι», παράλληλο με εκείνο για την β΄αξιολόγηση που έχει μετατεθεί ήδη για Ιανουάριο -και ακόμη παραπέρα ίσως.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης