«Πάγωμα» αύξησης ΦΠΑ για Λέσβο, Χίο, Κω, Σάμο και άγονη γραμμή

«Πάγωμα» αύξησης ΦΠΑ για Λέσβο, Χίο, Κω, Σάμο και άγονη γραμμή

Η απόφαση αυτή λήφθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα στις συγκεκριμένες περιοχές, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα λόγω των μεταναστευτικών ροών

«Πάγωμα» αύξησης ΦΠΑ για Λέσβο, Χίο, Κω, Σάμο και άγονη γραμμή
Αναστέλλεται η προγραμματισμένη από 1.1.2017 αύξηση κατά 30% των συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου όπως προκύπτει από το διάγγελμα του πρωθυπουργού
Αλέξη Τσίπρα.
Κλείσιμο

Η αναστολή αφορά τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος Κως και τα νησιά της λεγόμενης άγονης γραμμής, τα οποία όπως είπε και ο Αλ. Τσίπρας, έχουν πληγεί ιδιαίτερα λόγω των μεταναστευτικών ροών.
 
Το μέτρο το οποίο αναστέλλεται, αφορούσε στην εφαρμογή της τελευταίας, τρίτης φάσης αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ στο πλαίσιο της μνημονιακής δέσμευσης, για την εξομοίωση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά με αυτούς που ισχύουν στην υπόλοιπη Ελλάδα.
 
Έτσι, στα συγκεκριμένα νησιά οι συντελεστής του ΦΠΑ θα παραμείνουν κατά 30% μικρότεροι από αυτούς που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα και την κατανάλωση στις συγκεκριμένες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης