Κύπρος: Εγκρίθηκε η εκταμίευση δόσης 600 εκατ. ευρώ

Κύπρος: Εγκρίθηκε η εκταμίευση δόσης 600 εκατ. ευρώ

Τι δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας - Η σημερινή εκταμίευση φέρνει τη συνολική βοήθεια σε 5.35 δισ. από τον ΕΜΣ - Τα υπόλοιπα ποσά από τα περίπου 9 δισ. προβλέπεται ότι θα δοθούν σε τριμηνιαίες δόσεις έως το 2016

Κύπρος: Εγκρίθηκε η εκταμίευση δόσης 600 εκατ. ευρώ
Το ταμείο σταθερότητας ενέκρινε τη Δευτέρα την εκταμίευση 600 εκατομμυρίων ευρώ στη Κύπρο. Η απόφαση ελήφθη σε συνέχεια της θετικής αξιολόγησης επί του προγράμματος προσαρμογής της Κύπρου και την έγκριση του επικαιροποιημένου μνημονίου της Κύπρου.
 
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε τα εξής: «Η Κύπρος συνεχίζει τη θετική πρόοδο σε πολλούς τομείς, κυρίως στους δημοσιονομικούς στόχους της και βαδίζει με σταθερότητα εκτός ύφεσης. Η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποδεικνύει πως οι Κυπριακές αρχές είναι απόλυτα δεσμευμένες στο πρόγραμμα. Περαιτέρω πρόοδος απαιτείται για την επιτυχή αντιμετώπιση των υπόλοιπων προκλήσεων όπως η άρση των περιορισμών κίνησης κεφαλαίων και τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας. Η σημερινή εκταμίευση φέρνει τη συνολική βοήθεια σε 5.35 δισ. από τον ΕΜΣ. Τα υπόλοιπα ποσά από τα περίπου 9 δισ. προβλέπεται ότι θα δοθούν σε τριμηνιαίες δόσεις έως το 2016».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης