Μέρκελ: Tο 2014 η απόφαση για την ελληνική βοήθεια

Μέρκελ: Tο 2014 η απόφαση για την ελληνική βοήθεια

«Είναι καλύτερο να είμαστε σκληροί ο ένας με τον άλλο τώρα», είπε αναφερόμενη στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου

7η θέση για Μάνο και Παπαρούνα στις καταδύσεις
Μέρκελ: Tο 2014 η απόφαση για την ελληνική βοήθεια
Η απόφαση για την ελληνική βοήθεια θα ληφθεί το 2014, διεμήνυσε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας εκ νέου ότι δεν θα υπάρξει νέο «κούρεμα» χρέους για την χώρα μας.
 
Σε νέα συνέντευξής της στην εφημερίδα Hessische-Niedersächsische Allgemeine, η κυρία Μέρκελ αναγνώρισε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια, ωστόσο, υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει άλλο κούρεμα, «είτε για την Ελλάδα είτε για άλλη χώρα της Ευρωζώνης».

Μάλιστα, αναφερόμενη στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, η Καγκελάριος της Γερμανίας είπε ότι οι διαρθρωτικές αδυναμίες στις οικονομίες τους πρέπει να διορθωθούν, τονίζοντας πως «είναι καλύτερο να είμαστε σκληροί ο ένας με τον άλλο τώρα».
Κλείσιμο

Πάντως, όπως η κυρία Μέρκελ είπε πως φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της πολιτικής της λιτότητας και πως  η κατάσταση σήμερα στην Ευρωζώνη είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν πριν μερικά χρόνια.

Αισιόδοξος ότι τα προβλήματα στην Ευρώπη διορθώνονται εμφανίστηκε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε νέο του άρθρο στους Financial Times.

Ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι ο κόσμος θα έπρεπε να χαίρεται με τις θετικές οικονομικές ενδείξεις που στέλνει η Ευρωζώνη το τελευταίο διάστημα, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο σημαίνει ότι η γερμανική συνταγή αποδίδει.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης