Σόιμπλε: Η γερμανική συνταγή στην Ευρωζώνη αποδίδει

Σόιμπλε: Η γερμανική συνταγή στην Ευρωζώνη αποδίδει

Αισιόδοξος ότι τα προβλήματα στην Ευρώπη διορθώνονται εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Σόιμπλε: Η γερμανική συνταγή στην Ευρωζώνη αποδίδει
Αισιόδοξος ότι τα προβλήματα στην Ευρώπη διορθώνονται εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε άρθρο του στους Financial Times.

Ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι ο κόσμος θα έπρεπε να χαίρεται με τις θετικές οικονομικές ενδείξεις που στέλνει η Ευρωζώνη το τελευταίο διάστημα, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο σημαίνει ότι η γερμανική συνταγή αποδίδει.

Αν και, όπως σημειώνει, η κρίση παραμένει, η Ευρωζώνη είναι σε φάση διόρθωσης τόσο διαρθρωτικά όσο και κυκλικά, καθώς οι «επισκευές» στη δημοσιονομική και διαρθρωτική πολιτική αποδίδει και θέτει τις βάσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Κλείσιμο
«Πάρτε για παράδειγμα τη Γερμανία. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ήταν ο αναμφισβήτητα άρρωστος της Ευρώπης, και σχολιαστές θεωρούσαν ότι η οικονομία της είναι μη ανταγωνιστική και καταδικασμένη να πέσει», υπογραμμίζει ο  προσθέτοντας πως μετά την επανένωση της Γερμανίας το 1990 και την υιοθέτηση του ευρώ, η ανεργία στην χώρα εκτοξεύτηκε, οι επενδύσεις μειώθηκαν και τα δημόσια οικονομικά επιδεινώθηκαν.

Έτσι, σύμφωνα με τον κ.Σόιμπλε, τα δύο μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από την γερμανική προσαρμογή, είναι ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θέλουν χρόνο για να εμφανίσουν αποτελέσματα και το πως «ότι έσπασε, μπορεί να επισκευαστεί».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης