Κυριάκος Πιερρακάκης: Οι δύο αλλαγές στο πρόγραμμα για την προσέλκυση Non Dom

Κυριάκος Πιερρακάκης: Οι δύο αλλαγές στο πρόγραμμα για την προσέλκυση Non Dom

Ο υπουργός Οικονομίας παρουσίασε το σχέδιο προσέλκυσης εύπορων αλλοδαπών πολιτών και τόνισε ότι το προηγούμενο καθεστώς λειτουργούσε ως αντικίνητρο

Κυριάκος Πιερρακάκης: Οι δύο αλλαγές στο πρόγραμμα για την προσέλκυση Non Dom
Το σχέδιο προσέλκυσης εύπορων αλλοδαπών πολιτών, με στόχο τη μεταφορά της φορολογικής τους κατοικίας στην Ελλάδα (Non Dom), παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο του MONEY REVIEW Mergers & Acquisitions Summit.

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με εκδηλώσεις που θα γίνουν το φθινόπωρο σε πόλεις του εξωτερικού, παρουσία του κ. Πιερρακάκη, θα απευθυνθεί σε υποψήφιους επενδυτές που εξετάζουν το ενδεχόμενο να μετακινηθούν φορολογικά στην Ελλάδα. Στην κατεύθυνση της προσέλκυσης Non Dom κινείται και μία σημαντική διάταξη, η οποία θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου για τον νέο Τελωνειακό Κώδικα, που θα αναρτηθεί σύντομα προς διαβούλευση.

Ο κ. Πιερρακάκης χαρακτήρισε την αλλαγή του πλαισίου για το Non Dom ως «ιστορία επιτυχίας» και εξήγησε τις βασικές αλλαγές:

-Δυνατότητα ένταξης των μελών της οικογένειας στο καθεστώς εναλλακτικής φορολόγησης οποιαδήποτε στιγμή εντός της 15ετούς παραμονής του αρχικού επενδυτή στην Ελλάδα, με κόστος 20.000 ευρώ ανά πρόσθετο μέλος.

–Πλήρης απαλλαγή από φόρο δωρεάς και κληρονομιάς για περιουσία στο εξωτερικό που ο επενδυτής μεταβιβάζει σε τρίτους.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι κληρονόμοι δεν θα φορολογούνται για αυτή την περιουσία στην Ελλάδα και χαρακτήρισε το προηγούμενο καθεστώς ως αντικίνητρο, ιδιαίτερα συγκριτικά με άλλες χώρες όπως η Ιταλία.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, από τις 214 αιτήσεις που υποβλήθηκαν συνολικά, οι 213 εγκρίθηκαν την πρώτη πενταετία εφαρμογής (2020–2025). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια σημαντική εισροή ξένων κεφαλαίων, συνολικού ύψους 277 εκατ. ευρώ, για επενδύσεις που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στο Newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Γενικεύεται η κρίση στη Μέση Ανατολή: Ιρανικοί πύραυλοι σε βάσεις των ΗΠΑ σε Κατάρ και Ιράκ - Ακούστηκαν εκρήξεις στη Ντόχα, σειρήνες σε Μπαχρέιν και Κουβέιτ

Οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν μεγάλες αυξήσεις φόρων σε τσιγάρα, καπνό, πούρα και άτμισμα

Οπλοστάσιο το σπίτι του δολοφόνου του ιδιοκτήτη καφετέριας στη Λαμία - Ηχητικό ντοκουμέντο με το θύμα να ζητά βοήθεια


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης