Σόιμπλε: "Θέλουμε μια Ένωση Σταθερότητας"

Σόιμπλε: "Θέλουμε μια Ένωση Σταθερότητας"

«Μπορούμε να το κάνουμε γρήγορα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, αναφερόμενος στις αλλαγές στη Συνθήκη της Λισαβόνας που επιθυμεί η Γερμανία...

Σόιμπλε: "Θέλουμε μια Ένωση Σταθερότητας"
Οι χώρες της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια Ένωση Σταθερότητας για να διασφαλίσουν σχετικά γρήγορα μια βαθύτερη οικονομική ολοκλήρωση, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Μπορούμε να το κάνουμε γρήγορα», δήλωσε ο Σόιμπλε στο τηλεοπτικό κανάλι ARD, αναφερόμενος στις αλλαγές στη Συνθήκη της Λισαβόνας που επιθυμεί η Γερμανία, ώστε να υπάρχει αυστηρότερος δημοσιονομικός έλεγχος στις 17 χώρες της ζώνης του ευρώ.
Κλείσιμο

«Ο στόχος είναι οι χώρες μέλη του κοινού νομίσματος να δημιουργήσουν τη δική τους Ένωση Σταθερότητας και να επικεντρωθούν σ' αυτό», πρόσθεσε.

Την Κυριακή Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν από τις Βρυξέλλες ότι η Γερμανία και η Γαλλία αναζητούν ριζοσπαστικές μεθόδους για να διασφαλίσουν τη γρηγορότερη οικονομική ολοκλήρωση των χωρών της Ευρωζώνης, γνωρίζοντας ότι ίσως να μην είναι εφικτό να εξασφαλίσουν ευρεία συναίνεση για να προχωρήσουν στις απαραίτητες αλλαγές των συνθηκών.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης