Τιμολόγια ρεύματος: Κατρακυλούν συνεχώς οι τιμές – Από 17,9 έως 13,9 λεπτά η μπλε κιλοβατώρα τον Ιανουάριο 2024

Τιμολόγια ρεύματος: Κατρακυλούν συνεχώς οι τιμές – Από 17,9 έως 13,9 λεπτά η μπλε κιλοβατώρα τον Ιανουάριο 2024

Έρχονται στην αγορά πακέτα σταθερών τιμολογίων ολιγόμηνης διάρκειας πέριξ των 13-14 λεπτών - Σύμμαχος η πτώση των διεθνών τιμών φυσικού αερίου

revma_arthrou_2
Με εξωπραγματά χαμηλές τιμές στη χρωματική παλέτα κάνουν «ποδαρικό» τα νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας στην αγορά, με τους παρόχους να εντείνουν τον ανταγωνισμό στις σταθερές κυρίως χρεώσεις για να προσελκύσουν νέο πελατολόγιο, με το εύρος τιμών να διαμορφώνεται από τα 17,9 λεπτά έως τα 13,9 λεπτά.

Σύμμαχος της κυβέρνησης και των καταναλωτών είναι η ραγδαία αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου που τις τελευταίες μέρες έχει πέσει στα 34 ευρώ η μεγαβατώρα, έχοντας σκαρφαλώσει στα 300 ευρώ πριν από έναν χρόνο. Πλησιάζοντας δηλαδή τα όρια του εύρους των ιστορικών τιμών δεκαετίας που είναι 20 και 25 ευρώ η μεγαβατώρα.

Πρόκειται για ένα ανέλπιστο δώρο που κάνουν οι τιμές του ολλανδικού κόμβου TTF στην κυβερνητική πολιτική, ελάχιστες μέρες πριν την έλευση των νέων πολύχρωμων τιμολογίων που μπαίνουν με το δεξί στην ελληνική αγορά ενέργειας για να τερματίσουν τις οριζόντιες επιδοτήσεις.

Παρά το γεγονός ότι μόνο τέσσερις προμηθευτές ενέργειες έχουν δηλώσει τις εκπτώσεις που θα εφαρμόσουν από την 1 Ιανουαρίου και θα συνοδεύουν τα τιμολόγια ρεύματος (ως ποσοστό περί το 20% της ονομαστικής τιμής), η χονδρεμπορική τιμή του Δεκεμβρίου κινείται μέχρι στιγμής στα επίπεδα των 100 με 105 ευρώ η μεγαβατώρα. Εάν η τιμή εκκαθάρισης της αγοράς (ΤΕΑ) διαμορφωθεί για παράδειγμα στα 102 ευρώ, η χρέωση της «πράσινης» κιλοβατώρας υπολογίζεται ότι θα διαμορφωθεί για τη ΔΕΗ λίγο πάνω από τα 13,6 λεπτά και είναι μέχρι στιγμής η φθηνότερη στην αγορά. Ακολουθούν η NRG με περίπου 14 λεπτά, η Protergia με 14,2 λεπτά και η Volton με 14,3 λεπτά, όταν στις αρχές του έτους με τις επιδοτήσεις, το βασικό οικιακό τιμολόγιο Γ1 της ΔΕΗ ήταν στα 15,9 λεπτά η κιλοβατώρα για τις πρώτες 500 Kwh και πάνω από αυτές ξεπερνούσε τα 22 λεπτά.

Κλείσιμο
Εν αναμονή των εκπτώσεων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες και μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου τελεί η αγορά για τα τιμολόγια της Ήρων, της Φυσικό Αέριο, της Elpedison και της ΖΕΝΙΘ.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός από χτυπήματα με ψαλίδι 16χρονος στη Νέα Σμύρνη - Ανακρίνεται ο 18χρονος αδελφός του

Στις ΗΠΑ ο Κασσελάκης - Οικογενειακές διακοπές στο Τέξας

Πήρε θέση για την απομάκρυνση του Γιοβάνοβιτς ο Μπισμπίκης - Φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης