Société Générale: H αξιολόγηση της Ελλάδας θα συγκλίνει με εκείνη της Ιταλίας

Société Générale: H αξιολόγηση της Ελλάδας θα συγκλίνει με εκείνη της Ιταλίας

Οι θετικές αξιολογήσεις για την Ελλάδα θα συνεχιστούν, προβλέπει η γαλλική τράπεζα - Αναμένει σημαντική βελτίωση του λόγου χρέους προς ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα

Société Générale: Οι επτά καλύτερες επενδυτικές επιλογές για το 2015
Η Ελλάδα επέστρεψε στην επενδυτική βαθμίδα από την S&P στις 20 Οκτωβρίου, ενεργεια που ήταν ευρέως αναμενόμενη, επισημαίνει η Société Générale. Η αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα οφείλεται στους ίδιους παράγοντες με τις προηγούμενες αναβαθμίσεις όπως η δημοσιονομική εξυγίανση και η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη.

Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα έχει υπεραποδώσει συγκριτικά με την Ιταλία σε πολλές δημοσιονομικές μετρήσεις και η μεγαλύτερη αδυναμία της Ελλάδας είναι ο αυξημένος λόγος χρέους προς ΑΕΠ, ο οποίος αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά μεσοπρόθεσμα.

Οι θετικές αξιολογήσεις για την Ελλάδα θα συνεχιστούν και η αξιολόγησή της θα συγκλίνει με την Ιταλία, αλλά στην αγορά ομολόγων, ο αντίκτυπος ήταν περιορισμένος μέχρι στιγμής, επειδή η απόφαση είχε ήδη τιμολογηθεί. Ο αντίκτυπος της αναβάθμισης θα προέλθει από τη βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών και όχι από την αύξηση της ζήτησης από συγκεκριμένους τομείς, όπως έγινε στην περίπτωση της Πορτογαλίας.

Η γαλλική τράπεζα επισημαίνει ότι τα θεμελιώδη μεγέθη στην Ελλάδα βελτιώθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια και πιστεύουν ότι υπάρχουν δύο κανάλια μέσω των οποίων η αναβάθμιση της αξιολόγησης θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζήτηση των ελληνικών ομολόγων.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ανθρωπιστικούς διαδρόμους και «παύσεις» πυρός στη Γάζα ζητούν οι Ευρωπαίοι - Η καθαρή στάση Μητσοτάκη

Πρωτοβουλία Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό και τις φυσικές καταστροφές

Βροχές στα δυτικά και βόρεια σήμερα - Με καλό καιρό οι παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης