Στουρνάρας για τη συμφωνία UniCredit - Alpha Bank: Αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας

Στουρνάρας για τη συμφωνία UniCredit - Alpha Bank: Αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος συνεχάρη τις δύο τράπεζες για τη συμφωνία, η οποία «δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά όλη την ευρωζώνη»

stournaras
Συμφωνία που αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, χαρακτήρισε αυτή ανάμεσα σε UniCredit και Alpha Bank, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος καλωσορίζει τη συμφωνία UniCredit και Alpha Bank, την πρώτη σημαντική στρατηγική συμφωνία μεταξύ μιας μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας και μιας συστημικής ελληνικής τράπεζας, μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας» είπε αρχικά ο κ. Στουρνάρας.

Και συνέχισε: «Η συμφωνία αυτή αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, όπως αυτή άλλωστε πιστοποιήθηκε από τέσσερις οίκους αξιολόγησης μέχρι τώρα, οι οποίοι χορήγησαν επενδυτική βαθμίδα στα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Αντανακλά επίσης και τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αξίζουν συγχαρητήρια στις δύο τράπεζες, UniCredit και Alpha Bank, για τη συστηματική δουλειά που έκαναν, ώστε να καταλήξουν σε αυτήν τη σημαντική συμφωνία, η οποία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά όλη την ευρωζώνη».


Ειδήσεις σήμερα:

Αποχωρεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Κούλογλου - Η επιστολή στον Κασσελάκη

Τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν με ηγέτες της Δύσης για τον πόλεμο στο Ισραήλ - Θρίλερ για το πότε θα γίνει η χερσαία επίθεση

Μήνυμα Κραουνάκη στην αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης μπορεί και να μας βγει σκ... μέχρι τότε βουλώστε το και βοηθήστε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης