Γιατί η Ευρώπη θα χρειαστεί καιρό για να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο

Γιατί η Ευρώπη θα χρειαστεί καιρό για να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο

Περίπου μία πενταετία θα διαρκέσει η μεταβατική περίοδος - Υπάρχει ανάγκη συνέχισης των εισροών ρωσικού αερίου μέχρι τότε, σύμφωνα με την Υπουργό Ενέργειας της Αυστρίας - Το ιστορικό της συνεργασίας των δύο χωρών

φυσικο_αεριο
Προ ημερών η Υπουργός Ενέργειας της Αυστρίας, Leonore Gewessler υποστήριξε πως η Αυστρία θα χρειαστεί χρόνια για να απεξαρτηθεί από το Ρωσικό φυσικό αέριο. Παράλληλα, υποστήριξε πως η ενίσχυση των στρατηγικών αποθεμάτων της χώρας θα χρειαστεί να βασιστεί στη Ρωσία. Επιπροσθέτως, η Υπουργός υποστήριξε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αναγκάσει τη χώρα της να συμβιβαστεί με «σκληρές αλήθειες» τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από την Gazprom PJSC και το μονοπώλιό της: «Πρόκειται για μια τεράστια προσπάθεια και θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς στο ότι θα πάρει πολλά χρόνια για να ολοκληρωθεί. Εάν χρειαστεί να ενισχύσουμε τα στρατηγικά αποθέματά μας, θα αναγκαστούμε να βασιστούμε στη Ρωσία».

Η Αυστρία θα προχωρήσει στην κήρυξη διαγωνισμού για την αγορά 12,6 τεραβατώρων φυσικού αερίου στις 10 Μαΐου, ποσοστό ισόποσο με τις ανάγκες της χώρας κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου όταν η ζήτηση βρίσκεται στο ζενίθ. Η χώρα είναι διατεθειμένη να ξοδέψει 5 δισ ευρώ για την ενίσχυση των αποθεμάτων της ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Παρέλαση στη Μόσχα, ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Οδησσό, Χάρκοβο, Λουχάνσκ - Aνησυχία στην Ευρώπη

ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες σήμερα τα μέλη για να επιλέξουν το όνομα του κόμματος

Βροχερός ο καιρός την Κυριακή - Πού θα σημειωθούν βροχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης