Πώς θα εφαρμοστεί η έκπτωση 15% στο φυσικό αέριο

Πώς θα εφαρμοστεί η έκπτωση 15% στο φυσικό αέριο

Τις επόμενες ημέρες θα διαμορφωθεί ο μηχανισμός υπολογισμού των εκπτώσεων - Εν τω μεταξύ περίπου 1.000.000 νοικοκυριά θα μπορέσουν να λάβουν φέτος το αυξημένο επίδομα θέρμανσης

fysiko-aerio
Τους προμηθευτές φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στην αγορά λιανικής θα αφορά η έκπτωση 15% στην τιμή του καυσίμου που θα εφαρμόσει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, προκειμένου η μείωση της τιμής να μετακυλισθεί στους οικιακούς καταναλωτές.

Την πρωτοβουλία για έκπτωση στην οικιακή κατανάλωση από τη ΔΕΠΑ ανακοίνωσαν το πρωί οι υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας.

Τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με αρμόδιες πηγές θα διαμορφωθεί ο μηχανισμός υπολογισμού των εκπτώσεων, ανάλογα με το πλήθος των οικιακών καταναλωτών και τον όγκο κατανάλωσης που εκπροσωπεί κάθε εταιρεία προμήθειας που δραστηριοποιείται στην αγορά και είναι πελάτης της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Θα ακολουθήσει η διαμόρφωση και μηχανισμού πιστοποίησης για την εφαρμογή των εκπτώσεων.

Όπως ανακοινώθηκε, θα διατεθούν 326 εκατ. ευρώ για την επιδότηση ρεύματος και 168 εκατ. για το νέο επίδομα θέρμανσης. Η αύξηση στο ποσόν του επιδόματος θα είναι 36% για τους άγαμους (με ελάχιστο τα 100 ευρώ) αλλά ακόμα μεγαλύτερη για οικογένειες με παιδιά και σχεδόν διπλάσια (+68%) για τους τριτεκνους. Και με τα αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια, καθίστανται επιλέξιμα 1,45 εκατ. από τα 1,8 εκατ. νοικοκυριά που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή πέλετ και καυσόξυλα, έναντι 707.000 που το έλαβαν πέρυσι. Και έτσι καθίστανται δικαιούχοι τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα 29.000 ευρώ ή πολύτεκνες και με πάνω από 30.000 ευρώ.  

Εν τω μεταξύ περίπου 1.000.000 νοικοκυριά θα μπορέσουν να λάβουν φέτος το αυξημένο επίδομα θέρμανσης (100 – 750 ευρω) λόγω των διευρυμένων κριτηρίων που αποφάσισε η κυβέρνηση. Το επίδομα αυξάνεται κατά 36% για νοικοκυριά χωρίς τέκνα, κατά 49% για νοικοκυριά με ένα τέκνο και 59% για νοικοκυριά με δυο τέκνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέτρα για θέρμανση και ρεύμα: Διπλασιάζεται η επιδότηση - Τι θα ανακοινωθεί σήμερα

Γεωργιάδης: «Θυμάμαι που είχα πυρετό και ο Πολάκης με καλούσε να πάρω ιβερμεκτίνη» - Η έρευνα του BBC

Επίθεση με βιτριόλι: Η Έφη Κακαράντζουλα αντιμέτωπη με δικαστές και ενόρκους - Τι θα πει στην απολογία της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης