Οι δέκα Έλληνες που έχασαν 600.000.000 ευρώ...
Με μπροστάρη τον αείμνηστο Κάρολο Φιξ ισχυροί επιχειρηματίες και φίλοι του πόνταραν μέσω της Fix Asset Management στην περίφημη χρηματιστηριακή απάτη του Αμερικανού επενδυτή που πέθανε στη φυλακή.
Το σαλέ του, ένα από τα πλέον γνωστά και εμβληματικά στο διάσημο χειμωνιάτικο θέρετρο με εκπληκτική θέα στην κοιλάδα του Σάανεν ήταν από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, η μόνιμη κατοικία του δαιμόνιου χημικού που εξελίχθηκε σε έναν μεγάλο επιχειρηματία και επενδυτή.
Η διαφορά ώρας μεταξύ Γκστάαντ και Νέας Υόρκης είναι επτά ώρες, οπότε το τηλέφωνο του αείμηστου Κάρολου Φιξ χτύπησε πιθανότατα γύρω στις έξι το απόγευμα της 11ης Δεκεμβρίου, για να πληροφορηθεί από τους πρώτους τα άσχημα νέα. «Κάτι έγινε. Συλλάβανε τον Μπέρνι, γίνεται χαμός εδώ και εμείς χάσαμε πάνω από πεντακόσια εκατομμύρια, ίσως περισσότερα» ήταν τα λόγια που άκουσε από τον συνομιλητή του. Όταν είσαι 81 ετών, μια τέτοια είδηση μπορεί να αποβεί μοιραία.
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr