Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πλαφόν στις τιμές για τα τεστ COVID - 19

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πλαφόν στις τιμές για τα τεστ COVID - 19

Ανώτατο όριο τα 60 ευρώ για το μοριακό τεστ και τα 20 ευρώ για το rapid test εφόσον η δειγματοληψία γίνει σε ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριό ή ιδιωτική κλινική - Σε ποια περίπτωση δεν θα ισχύει

23210114
Σε ισχύ τίθεται το ανώτατο πλαφόν στις τιμές διενέργειας των τεστ COVID - 19 από ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και ιδιωτικές κλινικές μετά τη δημοσίευση της απόφασης του υπ. Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Υπογραμμίζεται ότι το πλαφόν δεν ισχύει στην περίπτωση της δειγματοληψίας, εφόσον αυτή δεν γίνει εντός του ιδιωτικού διαγνωστικού εργαστηρίου ή της ιδιωτικής κλινικής.

Αναλυτικά, με βάση την υπουργική απόφαση καθορίζεται:

1) για το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου Real Time - PCR, α) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), το ποσό των 40 ευρώ και β) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των 20 ευρώ. Σύνολο 60 ευρώ.

2) Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊούSARS-CoV-2 με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (Rapid Test), α) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.) στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των 10 ευρώ και β) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας, στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές το ποσό των 10 ευρώ.

Το πλαφόν δεν ισχύει για τις δειγματοληψίες στην περίπτωση που αυτές γίνουν εκτός των διαγνωστικών κέντρων ή κλινικών.

Επίσης οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τις παραπάνω υπηρεσίες και αγαθά, οφείλουν να αναρτήσουν σε εμφανές για το κοινό σημείο και στις ιστοσελίδες τους, τιμοκατάλογο με τις ως άνω προβλεπόμενες ανώτατες τιμές.

Κλείσιμο
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με το πλαφόν επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης