Τράπεζα Πειραιώς: Στις 4 Ιανουαρίου η μετατροπή των CoCos σε κοινές μετοχές

Τράπεζα Πειραιώς: Στις 4 Ιανουαρίου η μετατροπή των CoCos σε κοινές μετοχές

Οι νέες μετοχές θα πιστωθούν στη μερίδα του ΤΧΣ αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχής του Ταμείου στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας σε 61,3%

trapeza-peiraios
Την ημερομηνία μετατροπής των υπό Αίρεση Μετατρέψιμων Ομολόγων (CoCo) σε κοινές μετοχές ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Η μετατροπή που θα αυξήσει το ποσοστό του ΤΧΣ στην τράπεζα στο 61,3%, λαμβάνει χώρα μετά την ακύρωση πληρωμής του ετήσιου τοκομεριδίου των Cocos.

Συγκεκριμένα σε συνέχεια της από 23 Νοεμβρίου 2020 ανακοίνωσής της, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι μετά την ακύρωση πληρωμής του ετήσιου τοκομεριδίου των υπό Αίρεση Μετατρέψιμων Ομολόγων (CoCo), επήλθε στις 2 Δεκεμβρίου 2020 Γεγονός Μετατροπής του CoCo σε κοινές μετοχές της Τράπεζας, σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος Έκδοσης και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Η Τράπεζα απέστειλε σήμερα σχετική δηλοποίηση προς το ΤΧΣ, με την οποία προσδιορίσθηκε η Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 ως Ημερομηνία Μετατροπής σύμφωνα με το Πρόγραμμα Έκδοσης και την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου αριθ. 36/2015.

Κατά την Ημερομηνία Μετατροπής, το CoCo θα μετατραπεί αυτόματα σύμφωνα με το νόμο σε κοινές μετά ψήφου μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς ΑΕ, με την έκδοση 394.400.000 ολοσχερώς καταβεβλημένων νέων μετοχών και αντίστοιχη τροποποίηση του περί μετοχικού κεφαλαίου άρθρου του Καταστατικού.

Οι νέες μετοχές, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θα πιστωθούν στη μερίδα του ΤΧΣ που τηρείται στην ΕΛ.Κ.Α.Τ. αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχής του ΤΧΣ στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας σε 61,3%.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Έπρεπε να κλείσουμε τη Θεσσαλονίκη νωρίτερα - Χριστούγεννα με εννέα άτομα το πολύ

Κορωνοϊός: Στα 1.251 τα νέα κρούσματα - Στο 20,4% ξαφνικά ο δείκτης θετικότητας

Επίθεση με βιτριόλι: Νέες εξελίξεις στην υπόθεση - Έρευνες για συνεργούς - Τι ψάχνει η Αστυνομία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης