Μητσοτάκης για Cosco: Θα το λύσουμε το θέμα με τις επενδύσεις

Μητσοτάκης για Cosco: Θα το λύσουμε το θέμα με τις επενδύσεις

«Θέλουμε ο Πειραιάς να καταστεί logistcs hub» είπε ο πρωθυπουργός - Σήμερα ο Πειραιάς είναι στην 26η θέση παγκοσμίως - Κατά το 2019 εξυπηρετήθηκαν πάνω από 5,65 TEU (containers)

cosco_2
«Θα το λύσουμε το θέμα». Την απάντηση για τις επενδύσεις της Cosco στον Πειραιά έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην 5th EU-Arab World Summit που διεξάγεται 9-10 Νοεμβρίου διαδικτυακά λόγω της πανδημίας.

«Έχουν μείνει πίσω κάποιες επενδύσεις, αλλά θα το λύσουμε το θέμα» τόνισε και συνέχισε: «Θέλουμε ο Πειραιάς να καταστεί logistcs hub. Είναι εννέα ημέρες λιγότερος χρόνος για να ένα πλοίο να φθάσει στην Ευρώπη από την Ασία. Δεν θα χάσουμε αυτή την ευκαιρία. Είναι ένα σχέδιο win-win».

Την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια συνάντησης στα γραφεία της ΟΛΠ ΑΕ στο πλαίσιο διαδικτυακής σύνδεσης με τη Σαγκάη όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η 3η Διεθνής Έκθεση Εισαγωγών, το Newmoney είχε ρωτήσει τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους για το θέμα της καθυστέρησης κατασκευής της προβλήτας IV που απασχολεί σοβαρά την Cosco.

«Δεν έχουμε κανένα νεότερο για την προβλήτα. Απλώς περιμένουμε από την κυβέρνηση να κάνει το επόμενο βήμα, να εγκρίνει το αναθεωρημένο master plan όπου περιλαμβάνεται και το θέμα αυτό. Ενδιαφερόμαστε» απάντησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος captain Weng Lin.

Δείτε τη συνέχεια του θέματος από το newmoney.gr εδώ


Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Ομόλογησε η 15χρονη ότι εμπλέκεται στη δολοφονία της μητέρας της

Γιάννα Αγγελοπούλου (ΘΕΜΑ 104.6): Με ενότητα, συμμετοχή, συνεργασία ο εορτασμός για το ‘21

Εμφύλιος στο «στρατόπεδο» Τραμπ: Γιατί έβγαλαν στη σέντρα τον γαμπρό και τη νύφη του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης