DBRS: Σε… κίνδυνο οι τράπεζες από τα €18 δισ. δάνεια σε αναστολή

DBRS: Σε… κίνδυνο οι τράπεζες από τα €18 δισ. δάνεια σε αναστολή

Τα δάνεια υπό μορατόρια ενέχουν κινδύνους για τις τράπεζες, δεδομένης της αβεβαιότητας γύρω από την εξυπηρέτησή τους μόλις λήξει η περίοδος διακοπών πληρωμής, τονίζει ο οίκος

TRAPEZES
«Καμπανάκι» για τα δάνεια, ύψους 18 δισ. ευρώ, που βρίσκονταν σε μορατόρια με βάση στοιχεία α’ εξαμήνου του 2020, «χτυπά» η DBRS, υπογραμμίζοντας την αβεβαιότητα γύρω από την εξυπηρέτησή τους μόλις λήξει η περίοδος αναστολής πληρωμών.

«Οι δείκτες ποιότητας του ενεργητικού παρέμειναν σχετικά ανεπηρέαστοι, αντικατοπτρίζοντας σε μεγάλο βαθμό τα διάφορα μέτρα στήριξης, αλλά και την αντιμετώπιση από τους επόπτες των δανειοληπτών, που πλήττονται από την πανδημία», τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Ωστόσο, τα δάνεια υπό μορατόρια, ύψους 18 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου 2020, ενέχουν κινδύνους για τις τράπεζες, δεδομένης της αβεβαιότητας γύρω από την εξυπηρέτησή τους μόλις λήξει η περίοδος διακοπών πληρωμής».

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο αυτό οι τράπεζες έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή τους να μειώσουν στο μισό το ύψος της μηνιαίας δόσης, που θα κληθούν να αποπληρώσουν οι δανειολήπτες από αρχές του 2021.

Κατά την DBRS, η τάση για αυξημένες επισφάλειες που ανακοινώθηκαν το α’ εξάμηνο του 2020 αναμένεται να συνεχιστεί και το β’ εξάμηνο του έτους. Η δυναμική της μη οργανικής διάθεσης των μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων συνεχίζεται, με μια αξιοσημείωτου ύψους τιτλοποίηση να έχει ολοκληρωθεί και με διάφορες δεσμευτικές συμφωνίες να έχουν ανακοινωθεί τους τελευταίους μήνες.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Ανυποχώρητος παραμένει στην Αττική - «Πρεμιέρα» για το αυτόφωρο των αρνητών μάσκας

Θεσσαλονίκη: Γάλλος μοναχός κακοποίησε σεξουαλικά επτά παιδιά - Του τα είχε εμπιστευτεί ο ΟΗΕ να τα προστατεύει

Κορωνοϊός: Ακτινογραφία-σοκ με τη ραγδαία επιδείνωση στους πνεύμονες 38χρονου ασθενή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης