Η Ryanair προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την κρατική ενίσχυση στη Lufthansa

Η Ryanair προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την κρατική ενίσχυση στη Lufthansa

«Ένα πλούσιο κράτος μέλος της Ε.Ε. αγνοεί τις συνθήκες της Ε.Ε. προς όφελος της εθνικής βιομηχανίας του» είπε ο Μάικλ Ο΄Λιρι αναφερόμενος στην προσφυγή της εταιρείας του

94995564_3224757734222031_3118173925075320832_o
Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair δεν προτίθεται να αποδεχτεί την κρατική ενίσχυση για τη Lufthansa και προσφεύγει στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σφοδρές ήταν οι επικρίσεις του επικεφαλής της Ryanair Μάικλ Ο΄Λιρι.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης, η Ryanair, θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την κρατική ενίσχυση η οποία θα δοθεί από τη γερμανική κυβέρηνση στη Lufthansa.

«Πρόκειται για μια θεαματική περίπτωση στην οποία ένα πλούσιο κράτος μέλος της Ε.Ε. αγνοεί τις συνθήκες της Ε.Ε. προς όφελος της εθνικής βιομηχανίας του και εις βάρος των φτωχότερων χωρών», δήλωσε ο επικεφαλής της Ryanair στο Δουβλίνο.

Οι αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ είχαν προηγουμένως εγκρίνει το πακέτο διάσωσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την Lufthansa. «Με το πρόσχημα του κορονοϊού, η γερμανική κυβέρνηση εγγυάται στη Lufthansa ένα πακέτο διάσωσης αξίας εννέα δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για σαφή παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού. Οι μικρότεροι ανταγωνιστές θα οδηγηθούν εκτός αγοράς», δήλωσε ο Ο΄Λιρι.

Ο επικεφαλής της Ryanair κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τηρήσει τις αρχές της και να είναι δίκαιη: «Εάν όχι, η εσωτερική αγορά που έχει οικοδομήσει με επιτυχία η ΕΕ θα καταρρεύσει και οι ευρωπαίοι καταναλωτές και φορολογούμενοι θα πληρώσουν το τίμημα. Η έγκριση του πακέτου διάσωσης της Lufthansa από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί "προδοσία" των βασικών αρχών του δικαίου της Ε.Ε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πάμε στο Δικαστήριο της Ε.Ε», κατέληξε.


Ειδήσεις σήμερα: 

Φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ

Μόσιαλος (ΘΕΜΑ 104,6): Το 99% του πλανήτη θα ήθελε να είναι στην Ελλάδα - Τι να προσέξουμε με τον τουρισμό

Καιρός: Ζέστη με 35άρια το Σάββατο - Δείτε σε χάρτες τις περιοχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης