Κορωνοϊός - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: «Κλειδώνουν» στα €20 εκατ. οι αποζημιώσεις σε αιγοπροβατοτρόφους

Κορωνοϊός - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: «Κλειδώνουν» στα €20 εκατ. οι αποζημιώσεις σε αιγοπροβατοτρόφους

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προσπαθούν για «κάτι καλύτερο» στο ύψος της αποζημίωσης

Οι κτηνοτρόφοι προειδοποιούν: Με το «κιάλι» θα βρίσκετε φέτος το Πάσχα ελληνικά αρνιά
Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να τεκμηριώσει το ύψος της ζημίας που έχουν υποστεί οι αιγοπροβατοτρόφοι της χώρας, απόρροια των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πηγές απ' το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το ποσό αποζημίωσης δείχνει να έχει κλειδώσει στα 20 εκατ. ευρώ, αν και δεν σταματά η προσπάθεια για περαιτέρω αύξηση του. Κάτι που επιχειρείται με την όσο το δυνατόν πιο λεπτομερή και τεκμηριωμένη πρόταση της ελληνικής πλευράς προς την Κομισιόν που βασίζεται σε στοιχεία του συστήματος «ΑΡΤΕΜΙΣ» του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Το τελευταίο «μετρά» τις σφαγές αιγοπροβάτων και τις συγκρίνει με αντίστοιχες περιόδους άλλων ετών, σε συνδυασμό με τα στοιχεία της μέσης τιμής πώλησης του αιγοπρόβειου κρέατος από τους κρεοπώλες.

Σε κάθε περίπτωση οι ίδιες πηγές εκφράζουν την ικανοποίηση τους για το ύψος των αποζημιώσεων που φαίνεται ότι κλειδώνουν επικαλούμενες την αντίστοιχη στήριξη που ανακοίνωσε ήδη η Ισπανία στους δικούς της αιγοπροβατοτρόφους και η οποία έφθασε το ποσό των 10 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, όπως έλεγαν, ένα ακόμη εμπόδιο που καλούνται να ξεπεράσουν η ηγεσία και οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι το άδειο ταμείο του μηχανισμού ήσσονος σημασίας (των αποκαλούμενων de minimis) που παρέλαβε η τωρινή κυβέρνηση, αφού η αλόγιστη σπατάλη τους τα τρία προηγούμενα χρόνια εξαέρωσε τα σχετικά κονδύλια.

Ειδήσεις σήμερα: 

Χρηματιστήριο: Άνοδος κοντά στο 2% για την αγορά της Αθήνας

ΕΦΚΑ: Κι όμως οι συντάξεις εκδίδονται ακόμα με το νόμο Κατρούγκαλου

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: 7.062 οι δικαιούχοι της νέας φάσης πληρωμής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης