Τουριστικοί φορείς και ξενοδόχοι για τα μέτρα της Κομισιόν: Αποτελούν ένα σημαντικό πρώτο βήμα

Τουριστικοί φορείς και ξενοδόχοι για τα μέτρα της Κομισιόν: Αποτελούν ένα σημαντικό πρώτο βήμα

Mετά τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον τουρισμό και τις μεταφορές, έγινε συνάντηση στον ΣΕΤΕ μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Αντιπρόεδρο της ΕΕ Μαργαρίτη Σχοινά

aerodromio
Ως ένα πρώτο, αλλά σημαντικό βήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού θεωρούν οι ξενοδόχοι τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον τουρισμό και τις μεταφορές, με το βλέμμα να στρέφεται στην επόμενη μέρα για την έναρξη των πτήσεων, τις διακρατικές συμφωνίες και την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Μάλιστα, μετά τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον τουρισμό και τις μεταφορές, έγινε συνάντηση στον ΣΕΤΕ μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Αντιπρόεδρο της ΕΕ Μαργαρίτη Σχοινά.

«Ανοίγει πλέον ο δρόμος για εθνικές αποφάσεις και διακρατικές συμφωνίες, που θα δούμε τις επόμενες εβδομάδες, με γνώμωνα και την εξέλιξη των υγειονομικών δεδομένων. Ο δρόμος της επανεκκίνησης θα είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά όλοι μαζί, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μειωθούν οι φετινές απώλειες», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Ρέτσος.

Ο ίδιος εκτιμά τις διαφαινόμενες θετικές προτάσεις της ΕΕ, ως ένα πρώτο, αλλά πολύ σημαντικό, βήμα επανεκκίνησης του τουρισμού. «Πλέον, η έναρξη πτήσεων, οι διακρατικές συμφωνίες, τα πρωτόκολλα λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων, η στήριξη της εργασίας, μαζί με το δίχτυ προστασίας της ανεργίας και τα εργαλεία ρευστότητας, θα καθορίσουν τη συνέχεια. Πόσες επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας θα επαναλειτουργήσουν, πόσες εποχικές θα ανοίξουν, ποιες θα είναι οι αγορές-στόχοι, ποια θα είναι η διάρκεια της σεζόν και εντέλει, τι μέρος των εσόδων του 2019 μπορεί να διασωθεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός: «Οι σημερινές συστάσεις της Κομισιόν επιβεβαιώνουν με κατηγορηματικό τρόπο τρία πράγματα. Πρώτον, τη σημασία του τουρισμού για όλες τις οικονομίες της Ευρώπης. Δεύτερον, το εύρος και το βάθος των προβλημάτων μπροστά στα οποία βρίσκονται εκτεθειμένες όλες οι επιχειρήσεις στον κλάδο της φιλοξενίας. Τρίτον, την άμεση ανάγκη για επανεκκίνηση του τουρισμού». Σε αυτή τη φάση, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων, πλέον είναι ώρα  αφενός για διακρατικές συμφωνίες και υγειονομικά πρωτόκολλα που θα είναι ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα, «αφετέρου δε για καινοτόμα και τολμηρά μέτρα στήριξης της ρευστότητας των επιχειρήσεων του κλάδου. Το ΞΕΕ με τον θεσμικό ρόλο του, θα συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο και τις προσπάθειες των συναρμόδιων υπουργείων προς αυτή την κατεύθυνση, μπροστά σε μια τουριστική χρονιά,  η οποία θα είναι ούτως ή άλλως, ιδιαίτερα δύσκολη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης