Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Δείτε ποιες δεν πρέπει να χάσετε αν αποφασίσετε να πάτε αυτές τις ημέρες στον κινηματογράφο

istories_nuxtas

Αξίζει 2.5/5 Ένα ήσυχο μέρος (A Quiet Place)

Του Τζον Κρασίνσκι. Θρίλερ, 2018, ΗΠΑ, 90’. Με τους: Τζον Κρασίνσκι, Έμιλυ Μπλαντ

Δεν πρόκειται ποτέ να πω όχι σε μια ταινία, στην οποίασυμμετέχει η Έμιλυ Μπλαντ, οπότε το «Ένα ήσυχο μέρος» είχε εκ των προτέρων κερδίσει πόντους. Το θρίλερ του Τζον Κρασίνσκι (συζύγου της Μπλαντ) χτίζει ατμόσφαιρα καθώς παρακολουθεί μια οικογένεια που έχει καταφέρει να επιβιώσει από την εισβολή, όπως μαθαίνουμε με διάσπαρτες ευτυχώς πληροφορίες, κάτι τεράτων που αντί να χρησιμοποιούν την όσφρηση ή την όραση για να εντοπίσουν τα θύματά τους, επαφίενται στην ακοή. Αυτό σημαίνει πως η οικογένεια προσπαθεί να ζει σε απόλυτη ησυχία ειδάλλως, μπαμ και κάτω. Πακέτο. Πώς πας τουαλέτα; (κάτι που δεν άγγιξε ο Κρασίνσκι) Πώς γεννάς; (η Μπλαντ το καταφέρνει, υποθετικά, χωρίς να βγάλει κιχ). Πώς χειρίζεσαι τα παιδιά σου που μεγαλώνουν; Κάποιες από τις διερευνήσεις λειτουργούν, κάποιες άλλες όχι. Δυστυχώς, όσο προσεχτικά κι αν καλλιεργεί το κλίμα, ο Κρασίνσκι δεν επιτυχγάνει αναστολή της δυσπιστίας κι εκεί χάνει όσους πόντους του κερδίζει η υπέροχη γυναίκα του.


"Ένα Ήσυχο Μέρος" // "A Quiet Place" - Trailer



Παίζεται
Αθήνα

Κλείσιμο
Έλλη, Κινηματοθέατρα ΛάμπροςΚωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου 1, Αθήναιον 2, Βάρκιζα 1, Σοφία, Village Cinemas Athens Metro Mall ΆγιοςΔημήτριος 1,3,4,5, Νανά Cinemax Cyta 1,4,6, ΑθήναιονCinepolis 2, Odeon Escape 1,3, Odeon Starcity 1,6, Village 15 Cinemas @ The Mall 2,7,14, Novacinema Odeon Μαρούσι 1,3, Τρία Αστέρια 3D Digital 2, Village 9 Cinemas @ Faliro 4,7,8, ΣπόρτιγκΔημ/κόςΚιν/φος 1,2, Village 5 Cinemas Παγκράτι 1,4,5, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta 1,4, Ζέα Digital Cinema, Φοίβος, West City 1,2, Village Shopping and More 7,8,10,11,20, ΆνοιξηΔημ/κόςΚιν/φος 2+1 1

Θεσσαλονίκη

Village Centre 6,7,8,10, Cineplexx One Salonica 1, Odeon Πλατεία 3,5, Odeon Μακεδονία 1,2, Φαργκάνη Art


Από Κυριακή του Πάσχα 8/4


Αξίζει 3.5/5 Game Night 

Των Τζον Φράνσις Ντέιλι, Τζόναθαν Γκόλντστιν. Κωμωδία, 2018, ΗΠΑ, 100’. Με τους: Τζέισον Μπέιτμαν, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Τζέσι Πλέμονς, Κάιλ Τσάντλερ
Αχ, καιρό είχα να ευχαριστηθώ αμερικανική κωμωδία. Το «Game Night», όπως το «Date Night» με την Τίνα Φέι και τον Στιβ Καρέλ, είναι από αυτές τις απρόσμενα απολαυστικές σαχλαμάρες που ξεπερνούν με έναν τρόπο τη... σαχλαμάρα και εκτοξεύουν το fun. Η ιστορία ακολουθεί μια παρέα φίλων που γουστάρουν να παίζουν ομαδικά παιχνίδια. Όταν έρχεται στην πόλη ο αδερφός του ενός, κανονίζει ένα διαδραστικό παιχνίδι διαφορετικό από τα άλλα που θα οδηγήσει την παρέα σε ένα πραγματικό μπέρδεμα με μαφιόζους και απατεωνιές. Γεμάτο με κινηματογραφικές αναφορές, το «Game Night» στελεχώνεται κι από ένα καστ, το οποίο προφανώς περνάει πολύ καλά από μόνο του. Βασιλιάς όλων, ο Τζέσι Πλέμονς, στον άχαρο ρόλο του αδέξιου γείτονα-αστυνομικού. Από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, με ολοένα καλύτερα επιλογές (συμπεριλαμβανομένης και αυτής).


GAME NIGHT - Official Trailer



Παίζεται
Αθήνα

Κινηματοθέατρα ΛάμπροςΚωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου 2, Αθήναιον 1, Βάρκιζα 1,2, Village Cinemas Athens Metro Mall ΆγιοςΔημήτριος 5, Νανά Cinemax Cyta 3,5, ΑθήναιονCinepolis 1, Odeon Escape 6, Odeon Starcity 10, Village 15 Cinemas @ The Mall 5,10,13, Novacinema Odeon Μαρούσι 2, Τρία Αστέρια 3D Digital 1, Village 9 Cinemas @ Faliro 1,9, Village 5 Cinemas Παγκράτι 4, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta 3, ΣινεάκΔημ/κόςΚιν/φος, West City 4, Village Shopping and More 4,10,13, Αίγλη 1 (Χαλάνδρι)

Θεσσαλονίκη
Village Centre 2,4,10, Κολοσσαίον, Μακεδονικόν, Cineplexx One Salonica 2,5, Odeon Πλατεία 1, Odeon Μακεδονία 10



Αξίζει 2/5 Οι δικοί μου άνθρωποι (Closeness)
Του Καντεμίρ Μπαλάγκοφ.Δραματική, 2017, Ρωσία, 118’.Μετους: Ντάρια Ζόβναρ, ΝαζίρΖούκοφ

Τοσκηνοθετικόντεμπούτοτου Καντεμίρ Μπαλάγκοφ πουκέρδισετο βραβείο FIPRESCI στο Ένα Κάποιο Βλέμμα των Κανών έχει την ορμή και το θράσος των 26 χρόνων του σκηνοθέτη του, αλλά και τη διαφάνειά τους. Βασίζεται στα πραγματικά γεγονότα της απαγωγής ενός ζευγαριού Εβραίων σε μια φτωχική περιοχή της Βόρειας Ρωσίας, και το πως αυτή επηρεάζει την οικογένεια του αγοριού, ιδίως την αδερφή του. Στις Κάνες πολλοί έφυγαν έξαλλοι από την αίθουσα όταν ο Μπαλάγκοφ δείχνει χωρίς προειδοποίηση ένα μεγαλούτσικο snuff απόσπασμα όπου Τσετσένοι βασανίζουν και σκοτώνουν Ρώσους στρατιώτες. Φρικτό είναι πράγματι, και η πρόκληση του σκηνοθέτη σαφής. Εξίσου σαφής είναι όμως η επιθυμία του να στρέψει την προσοχή προς τον ίδιο και τη δουλειά του, παρά στην ιστορία του. Ακόμα και το τέλος το κρατάει για πάρτη του. Αυτό εμποτίζει ακόμα και την ερμηνεία της εντυπωσιακής κατά τ’ άλλα πρωταγωνίστριάς του Ντάρια Ζόβναρ, στης οποίας τα μάτια και το γέλιο διαβάζεις διαρκώς την επίγνωση ότι έχει μια κάμερα πάνω της. Τη σιχαίνομαι αυτήν την έκφραση, αλλά άσε μας κουκλίτσα μου.



Οι δικοί μου άνθρωποι (Tesnota) Trailer Gr FullHD



Παίζεται
Αθήνα
Νιρβάνα Cinemax Cyta


Ιστορίες μιας νύχτας (Directions)

Του Στέφαν Κομαντάρεφ.Δραματική, 2017, Βουλγαρία, 103’. Με τους: Βάζιλ Μπάνοφ, Ίβαν Μπάρνεφ
Από τον σκηνοθέτη του “O κόσμοςείναι μεγάλος και η σωτηρία της ψυχής βρίσκεται στη γωνία”: Ένας ιδιοκτήτης-οδηγός ταξί πυροβολεί τον τραπεζίτη του και μετά τον εαυτό του. Λόγος η δωροδοκία που απαιτούν απ’ αυτόν σε αντάλλαγμα με ένα δάνειο.Το συμβάν προκαλεί εθνική συζήτηση για την απελπισία που έχει καταβάλει την κοινωνία.Εν τω μεταξύ, πέντε οδηγοί ταξί και οι επιβάτες τους κινούνται μέσα στη νύχτα.


Ιστορίες μιας νύχτας GR TRAILER


Παίζεται
Αθήνα
Άστυ, Πτι Παλαί


Barbara

Του Ματιέ Αμαλρίκ. Δραματική, 2017, Γαλλία, 98’. Με τους: Ματιέ Αμαλρίκ, Ζαν Μπαλιμπάρ
Μια ηθοποιός, η Μπριζίτ, ετοιμάζεται να παίξει την Μπαρμπαράσεμια ταινία.Η Μπριζίτ δουλεύει τον χαρακτήρα, αλλάσύντομα αρχίζει να τον ζηλεύει.Ταυτόχρονα ο σκηνοθέτης της, ο Ιβ, κάνοντας την έρευνα για τη ζωή της Μπαρμπαρά, αρχίζει να μαγεύεται από εκείνη. 




Barbara (2017) - Trailer (English Subs)


Παίζεται
Αθήνα
Άστορ, Ανδόρα, Κηφισιά Cinemax Class Cyta


Οι φύλακες του χρυσού αυγού (Rabbit School)
Της Ούτε φον Μίνχοβ-Πολ. Κινούμενα σχέδια, 2017, Γερμανία, 79’. 

Ο Μαξ, ένα πονηρόκουνέλιτης πόλης, παγιδεύεται σεμια απομονωμένηΣχολή ΠασχαλινώνΚουνελιών που βρίσκεται στοδάσος. Η σχολή απειλείται από μια συμμορία αλεπούδων πουσκοπό έχει να κλέψειτο πολύτιμοΧρυσόΑυγό και να καταστρέψειτοΠάσχα.Όταν ο Μαξ θα γνωρίσειτηνγλυκιάΈιμι, θα αποφασίσει να βοηθήσειτους καινούργιουςτουφίλους, μαθαίνοντας τα μυστικάτωνκουνελιώντουΠάσχα από τησοφήκυρία Ερμιόνη.Όλοι μαζί, θα προσπαθήσουν να σώσουντοΠάσχα και στην πορεία ο Μαξ θα συνειδητοποιήσει πού πραγματικά ανήκει.



ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΑΥΓΟΥ Rabit School FULL HD GR Trailer



Παίζεται
Αθήνα

Ανδόρα, Νανά Cinemax Cyta 4, ΑθήναιονCinepolis 1, Διάνα, Κηφισιά Cinemax Class Cyta, ΑλίκηΔημ/κόςΚιν/φος, Cinerama Digital Cinema, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta 1, Όσκαρ Digital, ΣινεάκΔημ/κόςΚιν/φος, ΆνοιξηΔημ/κόςΚιν/φος 2+1 2

Θεσσαλονίκη
Cineplexx One Salonica 4,6
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης