Συναρπαστικό το νέο μυθιστόρημα του Κώστα Κατή

Συναρπαστικό το νέο μυθιστόρημα του Κώστα Κατή

Το βιβλίο «Οι Έκκεντρες Στροφές της Ζωής» συνδυάζει την ατμόσφαιρα και την πλοκή του μοντέρνου θρίλερ με στοιχεία από τους αρχέγονους ελληνικούς μύθους

Katis_08
Πιστός στο προσωπικό του ιδίωμα, τόσο ως προς τη θεματολογία όσο και το ύφος, ο Κώστας Κατής καταθέτει ένα εξαιρετικά πρωτότυπο μυθιστόρημα Ή, καλύτερα, μια αλληγορία θρίλερ και μυστηρίου, μια άσκηση στα πεδία των σκέψεων, του έρωτα και της ζωής, με αδιάκοπη και καταιγιστική δράση, με αγωνία αλλά και απροσδόκητο τέλος.

Στις «Έκκεντρες στροφές της ζωής» οι ήρωες κινούνται έξω από τους συνηθισμένους, τους «ομαλούς» κύκλους. Συνδέονται μεταξύ τους με παράξενους έρωτες και με αλλόκοτες μεταμορφώσεις. Υπάρχουν στρατιωτικά πειράματα και απαστράπτουσες γυναίκες. 

Τα δάκρυα της Θυίας γίνονται μαύρη βροχή από το σπαραγμό για την απραγή του γιου της. Η περίεργη «Λίστα των 70» οδηγούν στις Τυραννίδες που βασανίζουν τον περαστικό ταχυδρόμο, καθώς αυτός μεταφέρει την επιστολή με τις δύο λέξεις. Για δύο παραλήπτες.

Συνωμοσίες και ανατροπές ανατρέπουν την εξέλιξη της ιστορίας. Σε μια συγκυρία αυτού που τείνουμε να θεωρούμε σαν «υπαρκτό κόσμο», ο παράξενος ταχυδρόμος συναντά την Αφροδίτη. Και, όπως πάντα όταν εμπλέκεται η θεά του πόθου, ένας φλογερός έρωτας γεννιέται. Ο οποίος όμως σχοινοβατεί ανάμεσα στο «υπάρχον» και την άβυσσο του ονείρου...

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου
Κλείσιμο
Ήρθε στον κόσμο με δυο επιστολές, τυπωμένες στο μυαλό του. Κάθε επιστολή είχε μόνο μια λέξη… Άγνωστοι οι παραλήπτες… Ο καιρός περνούσε… Οι επιστολές ξεχάστηκαν. Ο «ιδιότυπος ταχυδρόμος» μπήκε στη σειρά, μαζί με τους άλλους περαστικούς ταξιδιώτες της ζωής… Ώσπου μια μέρα: Στη σημαδιακή σύγκλιση του χρόνου, με τις απόκρυφες άυλες δυνάμεις, συναντά –χωρίς να το ξέρει και χωρίς να το περιμένει– τους δυο παραλήπτες των επιστολών. Είναι οι Τυραννίδες.

Από εκείνη τη στιγμή μπαίνει στον σκοτεινό κύκλο με τους εφιάλτες και τις παραισθήσεις. Στις έκκεντρες στροφές της ζωής. Η πορεία του –πλέον– γίνεται μαύρο παιxνίδι στα χέρια των Τυραννίδων. Μαρτυρική και αβάσταχτη. Ζει και δε ζει… Πολύ λίγες οι στιγμές που κινείται στον πραγματικό κόσμο…

Σε μια τέτοια συγκυρία ξαναβρίσκει την Αφροδίτη: Ένας έρωτας ανείπωτος. Και έκαιγε μόνο στις καρδιές τους. Πριν από τέσσερα χρόνια… Τώρα, αυτός ο αέρινος έρωτας φουντώνει και γίνεται άσβεστο καμίνι. Θα μπορέσει άραγε η πύρινη δύναμη να σφυρηλατήσει τον έρωτά τους; Και να τον μεταβάλει σε κοφτερό σπαθί, που θα διαπεράσει τις Τυραννίδες;



Οι Έκκεντρες Στροφές της Ζωής είναι το πέμπτο βιβλίο του Κώστα Κ. Κατή που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη. 
Έχει εκδώσει, επίσης, άλλα εννέα βιβλία και πολλά διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες Αυγή, Βραδυνή (με τις πιο έγκυρες λογοτεχνικές σελίδες τη δεκαετία του 1960), Νέα Πολιτεία, Δημοκρατική Αλλαγή και Αττικοβοιωτικό Κόσμο. 


 
Το επικολυρικό έργο του «Πύρινη Πορεία – Από τη Γένεση ως την Ευρώπη» που μελοποίησε ο πολυβραβευμένος συνθέτης Δημήτρης Κατής, προτάθηκε, με ομόφωνη απόφαση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, να διδαχτεί στα Γυμνάσια, στο πλαίσιο της «Καινοτόμου Ζώνης». 
 
Τα έργα του Κώστα Κ. Κατή έχουν πάρει πολύ καλές κριτικές από διακεκριμένους κριτικούς, όπως τον Βάσο Βαρίκα, τον Μπάμπη Κλάρα, τον Δημήτρη Σταμέλλο, τον Δημήτρη Κωστελλένο κ.ά. 
Επίσης, εγκωμιαστικά σχόλια έκαναν οι ακαδημαϊκοί Κωνσταντίνος Μουτσόπουλος, Χρήστος Ζερεφός, Γιώργος Μπαμπινιώτης, Κωνσταντίνος Χ. Γρόλλιος. Ακόμα, πρυτάνεις και καθηγητές πανεπιστημίου και πολλές άλλες εξέχουσες μορφές της πνευματικής ζωής του τόπου εκφράστηκαν επαινετικά. 
 
Έχει γράψει ένα από τα πρώτα ελληνικά κόμικς: «Η Σφαγή του Δήλεσι» σε εικονογράφηση του Ντίνου Αναστασόπουλου. 
 
Ο Κώστας Κ. Κατής είναι δημοσιογράφος, τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων. Για περισσότερα από είκοσι χρόνια διετέλεσε αρχισυντάκτης, διευθυντής σύνταξης και διευθυντής στις εφημερίδες Απογευματινή και Απογευματινή της Κυριακής. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος στο Δημοσιογραφικό Ίδρυμα Μπότση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης