«Το δίλημμα του Σκαντζόχοιρου» πήγε Πειραιά με Τέλλογλου και Νέγκα

«Το δίλημμα του Σκαντζόχοιρου» πήγε Πειραιά με Τέλλογλου και Νέγκα

Το νέο βιβλίο της δημοσιογράφου Ελένης Τσαγκά παρουσιάσθηκε  στο κοινό σε μια σπουδαία εκδήλωση

 «Το δίλημμα του Σκαντζόχοιρου» πήγε Πειραιά με Τέλλογλου και Νέγκα
              Δεύτερη παρουσίαση για το μυθιστόρημα «Το δίλημμα του Σκαντζόχοιρου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα.  Η Παρουσίαση έγινε αυτή τη φορά, στην γειτονιά που μεγάλωσε και ζει η συγγραφέας του μυθιστορήματος Ελένη Τσαγκά, στον Πειραιά, σε μεγάλο βιβλιοπωλείο στο Πασαλιμάνι.

              Για το βιβλίο μίλησαν οι δημοσιογράφοι  Αθηναΐδα Νέγκα και Τάσος Τέλλογλου, ενώ το παρών έδωσαν πολλοί φίλοι αλλά και τηλεθεατές του δελτίου του star  που ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά την Ελένη Τσαγκά. Η Αθηναΐδα Νέγκα είπε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για να διαβάσει κανείς το «Δίλημμα του Σκαντζόχοιρου» καθώς εκτός από το ότι θα περάσει πολύ καλά και θα γελάσει, θα ταυτιστεί σε πολλά σημεία με την ηρωίδα αλλά και με τους άντρες- ήρωες που περνούν από τη ζωή της. Θα κάνει ταξίδια περνώντας απ΄όλα τα στάδια μίας σχέσης, θα ζήσει φλερτ, αμηχανία, έρωτα, ανοησία και θα απολαύσει την αλήθεια του, γιατί ενώ έχει πολύ σεξ δεν είναι ροζ ιστορία, αλλά πρόκειται για μία πολύ ρεαλιστική ιστορία γυναικείας ζωής. Η Αθηναΐδα Νέγκα υποστήριξε ότι ως συγγραφέας η Ελένη Τσαγκά είναι «αλλού» και προέτρεψε το κοινό να διαβάσει το δίλημμα του σκαντζόχοιρου διαβεβαιώνοντας ότι θα περάσει παρά πολύ καλά.

               Ο Τάσος Τέλλογλου τόνισε ότι το βιβλίο διαβάζεται πολύ γρήγορα, αναρωτήθηκε εάν η κεντρική ηρωίδα είναι ή όχι η ίδια η Ελένη Τσαγκά, και στάθηκε ιδιαίτερα στο αστυνομικό στοιχείο του μυθιστορήματος αναλύοντας την συμπεριφορά αλλά και τις επιπτώσεις της δράσης ενός «stoker» με αφορμή τον κρυφό και ύπουλο θαυμαστή της ηρωίδας που φτάνει να απειλεί τη ζωή της.

Κλείσιμο
             Η Ελένη Τσαγκά ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν και σε αυτήν την παρουσίαση, είπε ότι πέρασε πολύ καλά όταν έγραφε τον σκαντζόχοιρο καθώς με το γράψιμο δραπετεύει από την καθημερινότητα, δήλωσε ότι ενώ δεν είναι αυτοβιογραφικό είναι βιογραφικό καθώς μέσα στο μυθιστόρημα υπάρχουν κομμάτια από τη ζωή της αλλά και από τις ζωές των φιλενάδων της και ευχήθηκε σε όσους το διαβάσουν καλή διασκέδαση.

Η «υπόθεση» του βιβλίου

               Είτε για να ζεσταθούν είτε για να ζευγαρώσουν, οι σκαντζόχοιροι όταν πλησιάζουν ο ένας τον άλλο πληγώνονται από τα αγκάθια του συντρόφου τους. Πονάνε. Το ίδιο συμβαίνει συχνά και με τους εραστές. H υπερβολική οικειότητα κάποια στιγμή τραυματίζει κι απογοητεύει. «Τελικά υπάρχει ασφαλής απόσταση ανάμεσα στο πολύ κοντά που πληγώνει και στο πολύ μακριά που παγώνει;» αναρωτιέται η Γεωργία, η ραδιοφωνική παραγωγός στο μεγαλύτερο σταθμό της πόλης, που ζούσε μια ήρεμη και βαρετή ζωή για πολλά χρόνια δίπλα στον εφηβικό της έρωτα κι ας τον είχε πιάσει αρκετές φορές με άλλες γυναίκες. Και μετά… ξύπνησε!
              Κι αποφάσισε να πιει τη ζωή με το μπουρί της σόμπας ψάχνοντας ταυτόχρονα για το μεγάλο έρωτα. Απογοητεύεται όμως από τους άντρες και πληγώνεται, αλλά και κείνη τους πληγώνει χωρίς οίκτο. Και τους αποτελειώνει με συνοπτικές διαδικασίες. Αλλά ούτε μία στιγμή δεν εγκαταλείπει. Γιατί μπορεί στα είκοσί της να αισθανόταν σαράντα, τώρα όμως στα τριάντα και βάλε νιώθει είκοσι και βγάλε. Και δεν φοβάται πια να ζήσει, να ερωτευτεί, να ρισκάρει, φοβάται μόνο το μυστηριώδη άγνωστο που της στέλνει μήλα και ανθοδέσμες, και στο τέλος φτάνει να απειλεί την ίδια της τη ζωή.

Η συγγραφέας

              Η Ελένη Τσαγκά γεννήθηκε στον Πειραιά, όπου ζει μέχρι σήμερα. Είναι δημοσιογράφος και παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel. Στο παρελθόν εργάστηκε ως παρουσιάστρια της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής «Πλήρες πρωινό», ενώ έχει εργαστεί και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ANT1, MEGA, EΡΤ και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Top FM, Κανάλι Ένα, καθώς και σε εφημερίδες και σε περιοδικά. Το Δίλημμα του σκαντζόχοιρου είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης