Ζουγανέλης και Καμπουράκης παρουσίασαν «Το δίλημμα του σκατζόχοιρου»

Ζουγανέλης και Καμπουράκης παρουσίασαν «Το δίλημμα του σκατζόχοιρου»

Το νέο βιβλίο της δημοσιογράφου του STAR  Ελένης Τσαγκά- Αποσπάσματα διάβασε η Τζένη Μπότση και συντόνισε η Μάρθα Λογοθέτου

Ζουγανέλης και Καμπουράκης παρουσίασαν «Το δίλημμα του σκατζόχοιρου»
“Η Ελένη μπορεί να δείχνει σίγουρη, ανέμελη και καλοπερασμένη, βαθιά μέσα στο μυαλό και την ψυχή της όμως, θαρρώ πως έχει ζήσει και άσχημα”. Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του για το μυθιστόρημα «ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΤΖΌΧΟΙΡΟΥ», ο Δημήτρης Καμπουράκης, ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλη και την Μάρθα Λογοθέτου παρουσίασαν το βιβλίο της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας του STAR Ελένης Τσαγκά, ενώ αποσπάσματα απέδωσε η ηθοποιός Τζένη Μπότση.


Κλείσιμο



          
Οι εκδόσεις «Ωκεανίδα» παρουσίασαν στο ασφυκτικά γεμάτο θέατρο Altera Pars,  στον Κεραμεικό, το συναρπαστικό Δίλημμα του σκαντζόχοιρου και ο γνωστός δημοσιογράφος είπε: «Οι τρεις πρωταγωνίστριες είναι τρεις μέγαιρες, και να με συμπαθά η συγγραφεύς που τις κακολογώ διότι ξέρω ότι πολύ τις έχει αγαπήσει γράφοντας το πόνημα της. Γι αυτό άλλωστε καταλήγουν στο τέλος να κάνουν ακριβώς τα αντίθετα απ’ αυτά που πρέσβευαν σ’ όλη τους τη ζωή. Η συντηρητική καταλήγει σεξομανής σπιτωμένη, η one night stand μετατρέπεται σε θεούσα νοικοκυρούλα και η υπερκινητική ψαγμένη ραδιοφωνική παραγωγός ολοκληρώνει την ύπαρξη της διαβάζοντας νηφάλια ένα βιβλίο σ’ ένα παγκάκι, ευτυχισμένη εξόριστη στο μακρινό Βλαδιβοστόκ. Οι γυναικείοι διάλογοι τους δεν μας λένε κάτι που δεν γνωρίζαμε, αποσπασματικά και κατά περίπτωση όλα τα ψυλλιαζόμασταν, απλώς μας δίνουν το γυναικείο σύμπαν στην ολότητα του κάνοντας το ακόμα πιο τρομακτικό για μας τους άνδρες.  

 
      
Η συλλογή των ανδρικών χαρακτήρων του βιβλίου, μόνο με τον τρόπο που μάζευε κακομούτσουνους κομπάρσους στις ταινίες του ο Πιέρ Πάολο Παζολίνι, μπορεί να παρομοιαστεί. Γέλασα πολλές φορές διαβάζοντας «το δίλημμα του σκαντζόχοιρου», όμως όλο το βιβλίο δεν αφήνει γέλιο πίσω του. Ούτε πίκρα αφήνει. Επίσης η αστυνομική πλευρά της ιστορίας  το διαπερνά, δίχως να κάνει το βιβλίο εν’ τέλει αστυνομικό. Η Ελένη πέτυχε μια θαυμάσια ισορροπία σ’ όλα τούτα τα πολύπλοκα. Κλείνοντας το, ο αναγνώστης μένει με μια ωραία αίσθηση, φρόντισε άλλωστε η συγγραφέας γι αυτό με τα τρία απανωτά happy end μετά από έναν κανονικό Αρμαγεδώνα. Παράταιρο θα αναλογιστείτε, αλλά οι συγγραφείς έτσι είναι. Ότι γουστάρουν τους κάνουν τους πρωταγωνιστές τους, δεν θα ρωτήσουν δα και τους αναγνώστες που θα καταλήξει η ιστορία που είναι ιδιοκτησία τους.



Ο  Γιάννης Ζουγανέλης ευχαρίστησε τη συγγραφέα για την πρόσκληση να μιλήσει για το βιβλίο της το οποίο και ο ίδιος χαρακτήρισε «εξαιρετικό» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα δει την ανταπόκριση πολύ γρήγορα. Η λύση για την υπέρβαση της χυδαιότητας θεωρεί ο κος Ζουγανέλη, είναι η δημιουργικότητα, κάτι το οποίο διαπιστώνει στη συγγραφέα, την οποία χαρακτήρισε εμπνευσμένη, «κάνει ποίηση την καθημερινότητα και χωρίς αυτό δεν υπάρχει μέλλον». Για την ίδια τη συγγραφέα σχολίασε ότι παρότι είναι γυναίκα (και όμορφη), δεν έχει αποποιηθεί το κορίτσι μέσα της κάτι το οποίο ο ίδιος εκτιμά πολύ όταν το συναντά και αυτό της το χαρακτηριστικό μετέφερε και στο κείμενο, «Το βιβλίο έχει χαρακτήρα γιατί εσύ έχεις χαρακτήρα», είπε στη συγγραφέα και συμπλήρωσε. «Βλέπω μία συγγραφέα που συνθέτει με αντιθέσεις, δημιουργεί αρμονία του παρελθόντος με τον παρόν, ο συγγραφικός της τύπος πηγάζει μέσα από τους χαρακτήρες της ιστορίας. Το βιβλίο έχει εικόνες, ζωγραφική και προσωπογραφίες, έχει λόγο, αντίλογο και έντονη κινηματογραφικότητα».



Η κα Μάρθα Λογοθέτου περιέγραψε την αίσθηση που της έκανε το μυθιστόρημα καθώς είχε την τύχη να το διαβάζει καθώς γραφόταν, «Αφού έλαβα το πρώτο έτοιμο μέρος, το διάβασα απνευστί και απάντησα στην Ελένη, "Θέλω κι άλλο"! Από τότε, κάθε πρωί, άνοιγα τον υπολογιστή μου περιμένοντας με αγωνία τη συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά ενώ μιλώντας στην καμερα του star τόνισε πως «Το δίλλημα του σκαντζόχοιρου δεν θα σας προβληματίσει καθόλου, είναι ένα βιβλίο ανοιχτόκαρδο, ένα βιβλίο συναρπαστικό, ενδιαφέρον, ένα βιβλίο ξεχωριστό».

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες εδω: http://www.bookia.gr/index.php?action=Blog&post=1be8cd86-e930-4f78-9ec6-a737b2d8885d


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης