Τι παίζει σήμερα;

Τι παίζει σήμερα;

Αυτές είναι οι πιο ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της ημέρας

Εθνικο__πειραματικη
Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το ανατρεπτικό κείμενο της Σιμπίλε Μπεργκ, «Και τώρα: Ο κόσμος! ή Αυτό που αποκαλείτε Έξω, εμένα δεν μου λέει τίποτα», στο Θέατρο Rex Σκηνή- Κατίνα Παξινού, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου. Πρόκειται για έναν πολυφωνικό μονόλογο που αναφέρεται στις γυναίκες και το «τίποτα» του σύγχρονου καπιταλιστικού κόσμου. Μια ομάδα γυναικών, η καθεμία μόνη της και όλες μαζί, μιλούν με δυσπιστία για την έννοια του «εμείς», φωτίζοντας άλλοτε με τρυφερό και άλλοτε με σκληρό τρόπο ένα οργισμένο «εγώ» εμποτισμένο από ματαίωση και απέραντη μοναξιά. Παίζουν: Ελένη Ευθυμίου, Στέλλα Νούλη, Κίττυ Παϊταζόγλου, Κατερίνα Παπανδρέου, Νάνσυ Σιδέρη, Καλλιόπη Σίμου, Νατάσσα Σφενδυλάκη, Αναστασία Χατζάρα. Εθνικό Θέατρο - Πειραματική Σκηνή -1 (Σκηνή «Κατίνα Παξινού») - Κτίριο Rex (Πανεπιστημίου 48), στις 21.00
Rous
Ο Γιώργος Rous παίζει απόψε στο Faust

Μουσική 

Ο Γιώργος Ρους ανεβαίνει στη σκηνή του Faust για να παρουσιάσει τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφία μαζί με μουσικές στιγμές από , τις συνεργασίες του με σημαντικά ονόματα της ελληνικής σκηνής όπως η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Κότσιρας κ.α. Μαζί του η μπάντα του, «Η σεληνάκατος του Τσάρλι».  Faust (Kαλαμιώτου 11 και Αθηναίδος), στις 22.00.

Μουσική 

Ο νέος τραγουδοποιός Θανάσης Σκαργιώτης, που συστήθηκε δισκογραφικά με το άλμπουμ «Με του τρελού τα σύνεργα» , σε επιμέλεια παραγωγής και ενορχήστρωση του συνθέτη Γιώργου Ανδρέου, θα παρουσιάσει στη σκηνή του «Σταυρού του Νότου» κάποια από τα καινούργια τραγούδια που έχει γράψει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σταυρός του Νότου στις 21.20

Κλασική μουσική

Κλείσιμο
Έτος Μπετόβεν το φετινό, με αφορμή τα 250 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Γερμανού συνθέτη και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παραρουσιάζει, στο πλαίσιο αυτής της επετείου, μια ενδιαφέρουσα συναυλία με τίτλο «Beethoven or Debussy? Both… to be Franck!». Οι διακεκριμένοι μουσικοί Βασίλης Σαΐτης (τσέλο) και Νίκος Κυριόσογλου (πιάνο) προτείνουν ένα πρόγραμμα με τρεις σονάτες από τρεις διαφορετικούς συνθέτες. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία, Θεσσαλονίκη), στις 21.00.

Εικαστικά

Αφιερωμένη στον Αλέξη Ακριθάκη, με αφορμή τα 25 χρόνια από το θάνατό του, είναι αφιερωμένη η αναδρομική έκθεση με τίτλο «Αλέξης Ακριθάκης – Εν κινήσει» που παρουσιάζει η Εταιρεία Κρητικών Μελετών, σε συνεργασία με τον συλλέκτη Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, κατασκευές, κολάζ και σχέδια που καλύπτουν το σύνολο της διαδρομής του σπουδαίου καλλιτέχνη, από το 1965 ως το 1993. Ιστορικό Μουσείο Κρήτης (Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου 27, Ηράκλειο). Ώρες: Δευτέρα - Σάββατο 9:00π.μ. – 3:30μ.μ.
Ακριθακης_2
'Εργο του Αλέξη Ακριθάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης